Är din familj redo för en grön utmaning?

Vill du och din familj prova att leva utan egen bil i tre månader? Just nu letar vi efter en Sundbybergsfamilj som vill delta i en utmaning som är bra för miljön.

I 90 dagar, från 1 september till 30 november kommer 20 hushåll i Stockholmsregionen erbjudas möjlighet att testa ett liv utan egen bil. Projektet "Utan bilen-dealen" drivs av den kommunala Energi- och klimatrådgivningen.

Familjerna får ett skräddarsytt paket i form av kollektivtrafikkort, elcykel eller ellastcykel och ett antal livlinor med bilpool eller annan bildelningstjänst för att få möjlighet att testa alternativa resesätt. I gengäld förbinder de sig till att inte använda sin egen bil under samma period.

Syftet är att inspirera hushållen att resa mer klimatsmart samt sprida kunskap och goda exempel i regionen. Tanken med satsningen är att visa exempel på hur olika typer av resor kan göras utan egen bil och att det finns många fördelar med att välja andra transportsätt.

Vem kan söka?

Vi söker er som:

• Är ett hushåll med minst två personer.
  • Är nyfikna på om ni kan klara er utan egen bil.
  • Har minst en bil som används flera gånger i veckan.
  • Har möjlighet att ersätta majoriteten av bilresorna med elcykel, lastcykel och/eller kollektivtrafik.
  • Är eller vill bli aktiva på instagram och facebook och tycker det är kul att berätta om ert liv i sociala medier.
  • Gärna ställer upp på intervjuer och medieinslag i kommersiella/publika mediekanaler.

Anmälan till projektet

Anmälan är öppen till den 12 april för den som vill prova livet utan egen bil i 90 dagar. Anmälan görs på utanbilendealen.selänk till annan webbplats. Där kan du även läsa mer om projektet.

Senast uppdaterad 24 mars 2020