Kartbild med beskrivning av arbetena

Klicka på bilden för att göra den större.

Arbeten vid Kyrkogårdsvägen mot Lötsjövägen inleds

Nu inleds arbetena för att göra om Kyrkogårdsvägen vid Lötsjövägen till en säkrare trafikmiljö. Det kommer bland annat innebära att busshållplatserna vid begravningsplatsen stängs tillfälligt.

Natten mellan måndag och tisdag 16-17 mars jobbar vår entreprenör med att lägga om trafiken. Det kommer innebära att en fil stängs av och att den andra får så kallad skytteltrafik med tillfälliga ljussignaler. Avstängningen kommer flyttas ett antal gånger efter behov.

Den sträcka som är aktuell har gjorts så kort som möjligt för prioritera att bussar kan ta sig fram. Hållplatserna vid parkeringen till begravningsplatsen behöver dock stängas av under arbetena. Samtidigt har Arriva, SL:s operatör, beslutat att de inte ersätts med tillfälliga hållplatser då inte går att finna ytor för det. Närmaste möjliga hållplatser ligger i Hallonbergen, Tulegatan och Karlavägen/Björkhagsvägen. Se sl.se för att söka resalänk till annan webbplats.

Det kommer även att skyltas att det är förbjudet med vänstersväng ut från Karlavägen och Kyrkogårdsvägen till Ursviksvägen. Även detta för att underlätta för busstrafiken. Arbetena bedöms som vi tidigare berättat att pågå till hösten 2020.

Läs mer om projektet här.

Senast uppdaterad 9 mars 2020