Generationer möts i Sundbyberg

De yngsta Sundbybergarna möter vår äldre generation i ett utbyte mellan förskolan Vargen och Hallonhöjdens äldreboende.

Förskolan Vargen och äldreboendet Hallonhöjden i Sundbyberg har startat ett samarbete med regelbundna träffar där barn och äldre har gemensamma kulturupplevelser och aktiviteter tillsammans.

Just denna dag är det tillfälle för barnen att lussa för de boende på Hallonhöjden. Det är flera våningar och avdelningar där barnen ska sjunga för den äldre generationen och det visar sig vara mycket uppskattat.

– Jag tycker det var väldigt fint. Det bygger broar mellan gamla och unga, säger Per Broby, en av de boende på Hallonhöjden.

Projektet har som syfte att skapa möten och upplevelser där barnen får hjälp att bygga nya hållbara relationer till sin närmiljö.

– På vår förskola har vi länge velat ha ett samarbete med ett äldreboende. Vi tycker att generationsutbyte är något oerhört viktigt. Genom ett bra samarbete kan vi göra våra barn och äldre gladare och rikare på erfarenheter kring mångfald och olikheter, säger Pilar Sanhueza Poblete, biträdande rektor på förskolan Vargen.

Att Luciadagen redan hade passerat vid detta besök spelade nog ingen roll för publiken. Värmen och engagemanget fyllde Hallonhöjdens äldreboende denna förmiddag så här strax före jul.

Senast uppdaterad 3 januari 2020