portratt-inspiratorer

Isak, Oliver och Elof peppade Grönkullaskolans nior att följa sina drömmar.

Inspirerar unga att följa sina drömmar

I september fick Sundbybergs niondeklassare och gymnasieelever besök av en turnerande föreläsning. Inspiratörerna Elof, Oliver, Isak, Helena och Hadi berättar om sina vägval i livet och om att följa sina drömmar.

Inspirationsturnén genomförs av projektet I Have A Dream, som staden drivit tillsammans med den ideella organisationen Project Playground sedan oktober 2018. Projektet ska inspirera och stötta unga att ta ansvar över sin vardag och göra aktiva, välgrundade val för sin framtid.

Inspiratörer som satsar på sina passioner

Under turnén har personal från staden och Project Playground sällskap av inspiratörer som berättar om sina passioner. Ungdomarna får under föreläsningen möta tre personer som inspirerar dem att följa sina egna drömmar i stort och smått, och tipsar om I Have A Dreams M-Power Camp med gratis kulturaktiviteter under höstlovet.

– Mitt tips till ungdomarna är: gör er grej! Våga satsa på det ni gillar, säger Oliver Krieg, som är musiker och drömmer om att arbeta som producent och artist.

Med på turnén var också inspiratörerna Isak Rizell och Helena Alin, som båda är musiker, Elof Lind som är extremsportare och tävlar i freestyle mountainbike, och Hadi Qasemi som är konstnär. Även Nanny Marianovic och Felicia Häggstrand från Project Playground var med för att berätta om projektets aktiviteter.

Pågår fram till årsskiftet

Sedan starten 2018 har över 600 ungdomar deltagit i aktiviteter med I Have A Dream, och 44 ungdomar har gått vidare till arbete eller studier. Både staden och Project Playground är nöjda med samarbetet och hoppas på en fortsättning under 2020.

– Vi hoppas att vi kommer kunna fortsätta samarbeta även när projektet är slut. Vi har ju samma mål – att varje ungdom har tillgång till rätt verktyg och stöd för en trygg och utvecklande vardag och framtid, säger Daniella Kostic som är en av projektledarna.

Projektet fortsätter fram till årsskiftet och ordnar aktiviteter i Projects Playgrounds lokaler på Rissneleden 6. Varje tisdag mellan 13–16 kan ungdomar få hjälp att skriva CV, söka utbildningar eller få handledning utifrån sina behov. Förutom M-Power Camp under höstlovet är alla unga även välkomna till aktiviteterna på vardagkvällar mellan 16–21.

Senast uppdaterad 2 december 2019