Jan Eriksson ny stadsdirektör

Jan Eriksson är Sundbybergs stads nya stadsdirektör. Beslutet fattades på kommunstyrelsens sammanträde på måndagen den 3 juni och trädde i kraft tisdagen den 4 juni.

Jan Eriksson har sedan februari varit tillförordnad stadsdirektör, och när kommunstyrelsens ordförande Peter Schilling (S) presenterade förslaget att utse Jan till stadsdirektör kommenterade han valet av kandidat såhär:

– Vi är mycket nöjda med det Jan har åstadkommit som tillförordnad stadsdirektör. Han har bred kompetens, lång erfarenhet och ett tryggt, personligt och tydligt ledarskap som uppskattas av både politiken och tjänstepersonerna i staden. Jag kan säga att det råder stor enighet om att han är rätt person att leda utvecklingen av stadens verksamheter vidare.

Stortrivs i Sundbyberg

Jan själv säger att han snabbt kom in rollen och att han är glad och hedrad över att få förtroendet som permanent stadsdirektör i staden.

Jan Eriksson utanför stadshuset i Sundbyberg.

– Redan från första dagen som tillförordnad stadsdirektör upplevde jag ett engagemang och en värme som fick mig att stortrivas. Så när en av mina medarbetare nyligen frågade varför jag vill fortsätta som stadsdirektör var det lätt att svara: jag har helt enkelt blivit förälskad i Sundbyberg!

– Att vi nu står inför tuffa utmaningar är allmänt känt. I det läget känns det extra gott att veta att det finns en stor kompetens och vilja hos både medarbetare och politiker, som gör att vi tillsammans tar oss an dessa utmaningar på ett klokt och ansvarsfullt sätt. Jag hoppas kunna bidra till att Sundbyberg fortsätter att utvecklas på ett hållbart sätt och ska göra mitt bästa för att medarbetare och förtroendevalda får så bra förutsättningar som möjligt för sina uppdrag, säger Jan Eriksson.

Senast uppdaterad 10 juni 2019