Nu kan du förtidsrösta i EU-valet

Från den 8 maj kan du förtidsrösta i EU-valet. I Sundbyberg finns tre lokaler för förtidsröstning.

Den 26 maj är det EU-val i Sverige. Då väljer vi vilka som ska representera Sverige i EU de kommande fem åren. Från den 8 maj kan du förtidsrösta. Det kan du göra i valfri lokal som är öppen för förtidsröstning. I Sundbyberg kan du förtidsrösta i tre lokaler:

• Biblioteket i Signalfabriken
  • Stadshuset i Hallonbergen
  • Jobbcenter i Valla Park, Rissne

Lokalerna har olika öppettider. Kom ihåg att kontrollera att lokalen är öppen innan du går dit.

Öppettider för förtidsröstning

Så går det till att förtidsrösta

Du har rösträtt i det svenska EU-valet om du:

• Fyller 18 år senast på valdagen 26 maj
  • Är svensk medborgare och är, eller har varit, folkbokförd i Sverige
  • Är EU-medborgare och folkbokförd i Sverige, och har anmält dig till röstlängden

När du ska förtidsrösta behöver du ha med dig ditt röstkort och en id-handling. Om du ångrar dig och vill rösta på något annat kan du rösta som vanligt på valdagen. Då kommer den rösten att räknas istället för din förtidsröst.

Så går det till att rösta

Senast uppdaterad 8 maj 2019