I Sundbyberg startades flest nya företag 2018

Trots att nyföretagsamheten sjunker i Stockholms län har Sundbyberg toppat med flest nystartade företag i hela länet i fjol enligt Nyföretagarcentrum.

Enligt Nyföretagarcentrums senaste barometer har nyföretagandet minskat under de två senaste åren. 2018 minskade nyföretagandet i landet med 6,6 procent och 2017 med 1 procent. Några kommuner som gått motströms är bland annat Sundbyberg som toppar listan.

Under 2017 startades 364 företag jämfört med 410 under 2018 vilket är en ökning på 12,6 procent. Sundbyberg tar klivet upp från plats 22 till plats 12 över de kommuner med flest nystartade företag per 1000 invånare. På andra plats kommer Nynäshamn, år 2018 startade 10,8 procent fler företag jämfört med 2017. Kvista tredje bäst med 10,2 procent fler företag 2018, jämfört med 2017.
- Det är glädjande att se resultatet av vårt hårda arbete och att Sundbyberg går emot rikstrenden. Vår ambition är dessutom att öka stödet till Nyföretagarcentrum så att detta håller i sig, säger Peter Schilling (S), kommunstyrelsens ordförande och medlem av styrelsen för Nyföretagarcentrum Solna-Sundbyberg.
- Entreprenörskap är en viktig del i vårt arbete för ökad tillväxt i Sundbyberg. Årets resultat ger oss ännu bättre motivation för stadens pågående arbete med företagsamhet. Vi kommer genom olika insatser inom entreprenörskap fokusera på att utöka företagsamheten i staden, säger Stefan Bergström, ordförande för exploatering och näringslivsutskott.

Senast uppdaterad 29 mars 2019