Sara Alfredsson, projektledare I Have A Dream

Sara Alfredsson, projektledare I Have A Dream

Fler unga ska hitta sin väg

Tillsammans med Project Playground driver Sundbybergs stad projektet I Have A Dream, som ska stötta ungdomar som annars riskerar att hamna i utanförskap. Målet är att hjälpa ungdomarna hitta en väg framåt i livet.

I Hallonbergen centrum står konstnären Hadi Qasemi och målar. Tavlan föreställer två händer som lyfter varandra uppåt. Hadis konstverk är en del av en popup-aktivitet i projektet I Have A Dream, som Sundbybergs stad driver tillsammans med prinsessan Sofias stiftelse Project Playground. Under sportlovet har I Have A Dream stått i Hallonbergen centrum under två eftermiddagar och pratat med förbipasserande.

– Man måste inte gå en viss utbildning eller ha ett visst jobb. Det finns många olika vägar man kan ta i livet och det är det I Have A Dream ska visa för ungdomar, säger Sara Alfredsson som är en av projektledarna för I Have A Dream.

– Just idag marknadsför vi oss så att fler hittar till vår verksamhet. Då måste vi komma till ungdomarnas hemmaplan – på fritidsgårdar, ute i samhället som vi är nu… Vi får tänka lite nytt och kroka arm med dem som ungdomar redan har förtroende för så att vi når ut, berättar Sara.

Ger stöd för att komma vidare

I Have A Dream har fått stöd av Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor (MUCF) och riktar sig till ungdomar som annars riskerar att hamna i utanförskap. Ungdomarna kan få studie- och yrkesvägledning, stöd och inspiration för att komma vidare i livet. En som gjort resan mot att hitta sin väg är konstnären Hadi Qasemi, som medverkar i I Have A Dream som inspiratör.

– För mig är det jätteviktigt att bidra till det här. När jag var ung fanns det ingen som sa till mig att jag kunde testa olika saker, som sa att jag kunde klara det jag ville. Det måste finnas någon som ger det hoppet och den kunskapen, säger Hadi.

Hadi håller också konstkurser för ungdomar som en del av I Have A Dream.

– När jag började hålla på med konst började jag också känna en särskild frihet. Nu vill jag lära ungdomar hur det känns att vara fri, berättar Hadi.

Drop in varje tisdag

I Have A Dream har drop in varje tisdag mellan 13.00–16.00. Personal finns på plats för att bland annat hjälpa till med att skriva CV och hitta rätt bland utbildningar. Fler aktiviteter är planerade för våren, bland annat inspelning av en live-podd den 8 mars med gruppen bakom podden Galdem A Talk. I Have A Dream håller till i Project Playgrounds lokaler på Rissneleden 6.

I samma lokal finns också fritidsaktiviteter som idrott, konst och musik dit alla ungdomar är välkomna på vardagar mellan 16.00–21.00. Du som är nyfiken på vad som händer i projektet eller vill se program för aktiviteter kan följa I Have A Dream på Instagram.

I Have A Dream på Instagramlänk till annan webbplats

Senast uppdaterad 28 februari 2019