Sundbyberg bästa UF-kommun 2019

Det blev en andra plats förra året. I år klev Sundbyberg upp på första plats för att ta emot priset som bästa UF-kommun i länet.
Det är utbildningsorganisationen Ung Företagsamhet, UF, som delar ut priset till den kommun som är bäst på att utbilda ungdomar i entreprenörskap.

Med UF-verksamhet får elever i grund- och gymnasieskola utveckla entreprenörskunskaper och också lära sig att driva företag. UF:s ranking baseras bland annat på antalet lärare som gått UF-utbildning, antalet elever som nås av UF-läromedel och antalet gymnasieelever som startar UF-företag.
– Det är oerhört glädjande att vårt gemensamma arbete i våra skolor visat så gott resultat. Vi vill framförallt ge en extra eloge till alla engagerade lärare som satsar för att eleverna ska få möjlighet att utveckla entreprenörskunskaper och driva UF-företag. Vill även tacka de lokala företag som har sponsrat till UF-arbetet, säger näringslivsutvecklaren Samantha Raki Begum i Sundbybergs stad.

Topplaceringar

Förra året placerade sig Sundbyberg tvåa bland länets 26 kommuner och i år klev alltså staden upp på första platsen.
– Det är mycket roligt att vårt arbete i skolan kring entreprenörskap och företagande bekräftas med detta pris, säger Monica Vesterlund Olsson verksamhetschef Skola.
Det är fjärde året i rad som priset årets UF-kommun delas ut. I fjol utsågs Österåkers kommun till årets UF-kommun.

Sundbybergs stad tar emot priset som bästa UF-kommun i länet år 2019

UF:s regionschef Johannes Crona överlämnar diplomet till Sundbybergs stads näringslivsutvecklare Samantha Begum. Foto: Boo Gunnarsson.

Om UF-kommunranking

Rankingen baseras på sex kvantitativa mätpunkter från det senast avslutade läsåret. I grundskolan rankas antalet lärare registrerade hos UF i förhållande till elever i kommunen, andel lärare som gått UF-utbildning samt andel elever som nås av UF-läromedel. För gymnasiet rankas andel elever som startar UF-företag, andel elever som slutför UF-året samt ökning/minskning i antal UF-elever i jämförelse med föregående år.

I Sundbyberg är 15 % av kommunens lärare registrerade UF-användare, 17 % av eleverna nås av UF:s läromedel och 32 % av eleverna i gymnasiet driver UF-företag.

Senast uppdaterad 26 februari 2019