Skatteverkets huvudkontor flyttar till Sundbyberg

Skatteverket ska flytta till centrala Sundbyberg och blir därmed en av stadens största arbetsgivare med uppåt 3 000 anställda. När de flyttar in i slutet av år 2021 har de samlat sina verksamheter från Stockholm och Solna i ett kvarter vid Sturegatan.

Vasakronan hyr ut lokalerna i Sundbyberg till Skatteverket

Foto och illustration: Vasakronan TWRW /Reflex

Kommunstyrelsens ordförande Peter Schilling (S) är glad över beslutet.
- Jag önskar Skatteverket varmt välkomna till Sundbyberg. Skatteverket är en av landets största myndigheter och att de väljer att flytta sin verksamhet hit visar att Sundbyberg är en attraktiv kommun med ett av landets bästa företagsklimat.

Fler myndigheter i Sundbyberg

Sedan tidigare finns myndigheterna Kronofogden, Svenska Kraftnät och Migrationsverket i Sundbyberg och 2021 blir det alltså ytterligare ett huvudkontor.
- Det är glädjande att Sundbyberg är en av länets mest attraktiva platser för kontorsetableringar. Detta kommer också stärka handel- och servicesektorn i stadskärnan framöver, säger Stefan Bergström (C), kommunalråd med ansvar för näringslivsfrågor.

Vasakronan är fastighetsägare och skriver avtalet på tio år. Ett stenkast ifrån ligger även Swedbanks huvudkontor.

Senast uppdaterad 31 januari 2019