Jan Eriksson utsedd till tillförordnad stadsdirektör

Jan Eriksson blir tillförordnad stadsdirektör i Sundbyberg från och med 1 februari. Jan kommer närmast från Orust kommun, där han de senaste sex åren har varit kommunchef.

Jan Eriksson

– Jag är glad att Jan har tackat ja till att komma till Sundbybergs stad och jag ser fram emot att samarbeta med honom, säger Peter Schilling (S), kommunstyrelsens ordförande. Rekryteringen av en efterträdare till Anna Håkansson är påbörjad, men det tar ju lite tid när det gäller en så pass viktig och central roll, och därför vill vi ta in en stark resurs som tillsammans med övriga ledningsgruppen kan leda stadens arbete under rekryteringsperioden.

Birgitta Fahlgren-Sylvén, chef för äldreförvaltningen, har gått in som tillförordnad stadsdirektör under januari, fram till dess att en mer långsiktig lösning är på plats.

– Det är tryggt att veta att vi har så erfarna och duktiga chefer i staden som snabbt kan gå in och stötta i ledningen av staden och jag vill rikta ett varmt tack till Birgitta, säger Peter Schilling.

Senast uppdaterad 15 januari 2019