Sundbybergs stad nominerad till årets främsta idrottskommun

Sundbybergs stad har blivit nominerad till årets främsta idrottskommun av tidningen Sport & Affärer. Vinnaren presenteras 1 oktober.

Kommunerna bedöms utifrån 20 olika faktorer inom bredidrott, elitidrott och evenemangsgenomförande. I år ligger extra fokus på kommunernas styrdokument, så kallade idrottspolitiska program, samt vilka förutsättningar som kommunerna skapat för idrottsanläggningar i stadsbebyggelsen och på landsbygden för spontan-, bredd- och elitidrott.

I Stockholmsregionen är, utöver Sundbyberg, även kommunerna Haninge, Lidingö, Sollentuna, Solna och Stockholm nominerade.

– Sundbyberg har ett rikt föreningsliv och det finns en nära och bra dialog för att främja och utveckla idrotten, så det är glädjande att vi kan se att det ger effekt. Som stad så har vi höga ambitioner i att utveckla spontanidrotten- och idrottsanläggningar samt att ge kunna ge ekonomiskt stöd till föreningar, säger Johan Storåkers (L), kommunalråd och ordförande för kultur- och fritidsnämnden.

Den 1 oktober presenteras segrarna i respektive klass.​

Senast uppdaterad 26 september 2018