Det här händer efter valet

Nu är röstningen i valet 2018 avslutad. Utifrån resultatet görs en mandatfördelning i riksdag, kommun- och landstingsfullmäktige.

Inför den kommande mandatperioden, 2018–2022, har antalet ledamöter i Sundbybergs kommunfullmäktige utökats från 55 till till 61. Den 15 oktober hålls det första kommunfullmäktige med det utökade antalet ledamöter och där mandatfördelningen baserar sig på valet den 9 september 2018: Socialdemokraterna (16 mandat), Moderaterna (15 mandat), Vänsterpartiet (7 mandat), Sverigedemokraterna (6 mandat), Centerpartiet (5 mandat), Liberalerna (5 mandat), Miljöpartiet de gröna (4 mandat), Kristdemokraterna (3 mandat). Hur det politiska styret ska se ut under mandatperioden är ännu inte beslutat.

Sammanräkningsprotokoll för kommunfullmäktige i Sundbybergs stad efter valet 2018länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Senast uppdaterad 8 oktober 2018