Årets sundbybergare är Denita Landegren

Denita Landegren fick under nationaldagsfirandet motta utmärkelsen Årets sundbybergare. I sin motivering skrev juryn att Denita har satt parasporten på Sundbybergskartan och gjort det möjligt för sundbybergare i alla åldrar och med olika funktionsnedsättningar att spela fotboll och innebandy.

– Jag är glad, omtumlad och jättelycklig, sa Denita efter att ha tagit emot utmärkelsen på stora scenen under nationaldagsfirandet på Golfängarna.

Motivering

"Denita Landegren är en eldsjäl som brinner för att alla ska få vara med och idrotta på sina egna villkor. Hon har satt parasporten på Sundbybergskartan och gjort det möjligt för sundbybergare i alla åldrar och med olika funktionsnedsättningar att spela fotboll och innebandy i Sumpan Allstar och Sumpan United. Utan henne hade de runt 80 aktiva i Sundbyberg IKs växande parasportsektion inte haft möjlighet att ta del av den gemenskap och glädje som det innebär för många att få utöva en idrott.

Genom sin förmåga att få alla att känna sig viktiga, sedda och inkluderade är Denita en förebild för alla ungdoms- och idrottsledare. Det är ett förhållningsätt som kan inspirera många även utanför parasporten".

Om utmärkelsen Årets sundbybergare

Alla sundbybergare kan nominera en person som bor i Sundbyberg, som har gjort något speciellt för staden. En jury med representanter från Sundbybergs kultur- idrotts- och näringsliv och kommunen avgör vem som får utmärkelsen. Personen får motta priset på stora scenen under nationaldagsfirandet i Sundbyberg.

Senast uppdaterad 8 juni 2018