Sundbyberg omdiplomerade till Fairtrade city

Staden är återigen omdiplomerad till Fairtrade City, en diplomering som ges till de kommuner som engagerar sig för rättvis handel och etisk konsumtion.

Staden arbetar aktivt för att påverka företag att öka andelen etiska produkter, och arbetar också för att öka andelen Fairtrade-märkta livsmedel i den egna organisationen. Till exempel är 90 procent av allt te och kaffe inom de kommunala verksamheterna Fairtrade-märkt.

Genom att välja Fairtrade bidrar du till förbättrade arbets- och levnadsvillkor för odlare och anställda i utvecklingsländer:

• Odlare och anställda får förbättrade ekonomiska villkor
  • Barnarbete och diskriminering motverkas
  • Demokratin och organisationsrätten främjas
  • Lokalsamhället utvecklas socialt och ekonomiskt
  • Miljöhänsyn och ekologisk produktion främjas

– Vi vill passa på att tacka alla butiker, arbetsplatser, restauranger och caféer som säljer Fairtrade-produkter, och även till konsumenterna som konsumerar det. Tillsammans bidrar vi till en hållbar utveckling som leder till förbättrade arbets- och levnadsvillkor för människor i länder med utbredd fattigdom, säger Jesper Wiklund, ordförande Sundbybergs stads Fairtrade styrgrupp.

Läs mer om Fairtrade

Senast uppdaterad 22 februari 2018