Nytt ljus i spåret!

Nu inviger vi en ny ljusslinga i femkilometersspåret och även en ny och lekfull station för cykelservice i Ursviks motionsområde. Passa på att ta en frisk tipspromenad och testa det nya ljuset, pumpa hojjen, ät en bulle och ta en kopp varm saft.

Invigning torsdag 16 november

Kultur- och fritidsnämndens ordförande Johan Storåkers (L) inviger den nya ljusslingan och cykelservicestationen på torsdag 16 november klockan 16.30. Under invigningen kan du ta en tipspromenad i femkilometersspåret fram till och med klockan 18.30.

178 lampor sparar el och lyser mer

Det nya ljusslingan i femkilometersspåret sparar cirka 25 000 kWh per år i jämförelse med gamla belysningen, vilket motsvarar elförbrukningen av en villa. Elledningen är nedgrävd och säkerställer att de 178 nya lyktstolparna ska lysa utan avbrott.

Serva din cykel

Konstnären Andreas Hammar har skapat en lekfull station för cykelservice vid Ursviks motionsområde. En mekanisk cyklande anka är signumet för stationen som påminner om en gammaldags mekanisk verkstad. Stationen är utrustad med pump, verktyg och en vattenslang.

Senast uppdaterad 14 november 2017