Tonårsparlören ger stöd att prata om alkohol med ungdomar

Det är inte alltid lätt att vara tonåring, men inte heller att vara tonårsförälder. Lov och högtider är tillfällen då många ungdomar kommer i kontakt med alkohol. I handboken Tonårsparlören kan du som är förälder få hjälp och stöd i hur du kan prata med unga om alkohol

91 procent av tonårsföräldrar i länet tror det är vanligt att tonåringar dricker alkohol i samband med föräldrafria fester. Endast 17 procent av de tillfrågade föräldrarna tror dock att det är vanligt att deras egna tonårsbarn dricker alkohol på samma fester. ​Uppgifterna framkommer i en undersökning* som IQ har gjort bland föräldrar med barn i åldern 13–17 år. IQ är ett fristående dotterbolag till Systembolaget som verkar för ett smartare förhållningssätt till alkohol – för att stödja länets kommuner i det alkoholförebyggande arbetet.

Tonårsparlören är en handbok fylld av fakta och tips för hur du kan prata med unga om alkohol.

Vill du veta mer: gå in på www.tonarsparloren.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster där du kan läsa mer och beställa hem handboken. Samtliga texter från boken finns på såväl svenska, engelska och som ljudbok på svenska.

Läs mer om hur du som är förälder i Sundbyberg kan få stöd och hjälp

Senast uppdaterad 27 oktober 2017