Sundbybergs stad firar europeiska trafikantveckan

Vi firar europeiska trafikantveckan i Sundbyberg med aktiviteter för stora och små. Välkommen att besöka oss på Stationsgatan den 16 september!

Lördag 16 september fyller vi Stationsgatan med massor av roliga aktiviteter. Det kommer bland annat finnas:

  • cykelhinderbana för barn
  • cykelmekaniker som fixar din cykel
  • "pimp my bike" - gör din cykel lite roligare
  • rundvandring med beskrivning av planerna för den nya stadskärnan (två tillfällen: klockan 11 och klockan. 14, vandringen tar cirka 1 timme)
  • popcorn till alla barn
  • visning av olika cyklar

På plats finns även representanter från bilpooler, Energi- och klimatrådgivningen, Synskadades riksförbund och personal som jobbar med trafikfrågor i Sundbybergs stad.

Var: Stationsgatan i centrala Sundbyberg. I närheten finns både tunnelbana, pendeltåg och bussar vid Sundbybergs centrum. Du kan även ta dig dit med cykel eller gång.

När: Lördag 16 september, klockan 10.00–16.00.

Popup-parker på Sturegatan 16-22 september

Under trafikantveckan har några parkeringsplatser samt delar av lastplatser på Sturegatan gjorts om och blivit temporära vistelseytor med sittplatser med grönska. Syftet är att visa att det finns en hel del yta i staden som skulle kunna användas för att skapa trevliga miljöer för vistelse.

Cykelreparation på Sundbybergs torg 19 september

Passa på att få cykeln i toppskick! Ta vägen förbi Sundbybergs torg mellan 16.30-19.00 tisdagen 19 september så bjuder vi på enklare cykelreparationer.

Vad är Trafikantveckan?

Trafikantveckan genomförs i hela Europa varje år för att underlätta och uppmuntra hållbara resor och transporter. Sundbybergs stad vill öka andelen som reser med kollektivtrafik, cykel och till fots. Det gör vi för miljöns skull men även för att staden ska bli trevligare och roligare att vistas i.

Senast uppdaterad 24 maj 2018