Unga nattvandrare i Hallonbergen, Rissne och Ör i sommar

Under sommaren kommer ungdomar varje vecka att nattvandra i områdena Hallonbergen, Rissne och Ör. Det är ungdomarna själva som tagit initiativet för att hjälpa till att skapa trygghet i Sundbyberg.

I Hallonbergen och Rissne bor det många ungdomar, och många av dem befinner sig ute på kvällarna. Zeineb Habib, Semir Yebio och Michael Benjaro bestämde att de ville ge något tillbaka till sitt område och vara med och skapa trygghet. Tillsammans med fastighetsbolaget Förvaltaren tog de initiativ till och skapade en grupp för ungdomar som vill nattvandra. I sommar nattvandrar de fredagar, lördagar och söndagar klockan 20.00-24.00. Varje vecka.

– Vi känner alla och vi vill att alla ska känna sig trygga när de är ute på kvällarna, säger Semir Yebio. Vi får mycket positiva kommentarer både när vi är ute och vandrar och på Facebook. Vi är som ett par extra ögon och öron.

Vill du också nattvandra?

Sedan tidigare finns även vuxna nattvandrare i Rissne och Hallonbergen och vi behöver fler engagerade vuxna och unga vuxna som hjälper till. Som vuxen nattvandrare bidrar du frivilligt med din tid och ditt engagemang för att göra Sundbyberg tryggare. Du är en viktig förebild som rör sig ute på gator och torg och finns till hands, lyssnar och hjälper till att larma om det behövs. Nattvandrare är ingen myndighetsperson, utan en medmänniska som bryr sig. Som nattvandrare går du aldrig ensam.

Vill du bli en av våra nattvandrare eller kanske starta upp en egen nattvandringsgrupp i en annan stadsdel? Kontakta sakerhetsenheten@sundbyberg.se så hjälper de dig vidare till den kontaktperson som ansvarar för just den stadsdel du vill nattvandra i.

Senast uppdaterad 19 juli 2017