Seniorer njöt av sommaren på kollo

Som pensionär i Sundbyberg behöver du inte sakna vänner eller uteliv. I sommar har 56 personer kunnat njuta av sköna dagar på stadens seniorkollo, som hölls på Sätra Brunn utanför Sala.

På seniorkollo kan den som är över 65 år ta det lugnt med en kopp kaffe i handen i solen på terrassen, umgås med nyfunna vänner eller delta i aktiviteter som vattengympa och promenader, allt efter intresse. Här kan även den som har en liten pension få en skön semester och möta nya människor.

I år har totalt 56 personer fått tillbringa en vecka på Sätra Brunn utanför Sala. Med naturen inpå knuten har de kunnat njuta av att bada bubbelpool och gå på promenader i de gröna omgivningarna – med eller utan rollator – för att sedan gå och sätta sig vid dukat bord. I år har deltagarna även kunnat följa med på pubkväll med rockband.

Seniorkollo arrangeras av Träffpunkten i Sundbybergs stad i samarbete med pensionärsorganisationerna PRO och SPF i Sundbyberg. Det har tidigare hållits på Väddö, men bytte år 2017 plats till Sätra brunn.

Den som är över 65 år och bor i Sundbybergs stad kan göra en intresseanmälan till seniorkollo (vanligtvis i maj). Deltagarna behöver kunna klara sin personliga omvårdnad själva, men rollator är inget hinder.

Seniorkollo i Sundbybergs stad

Senast uppdaterad 17 juli 2017