Hjälp oss att utbilda unga entreprenörer 

Sundbybergs stad samarbetar med Ung Företagsamhet som utbildar gymnasieelever i entreprenörskap. Nu söker vi fler företag som vill vara med och sponsra framtida entreprenörer i Sundbyberg.  

Ung Företagsamhet utbildar gymnasieelever i entreprenörskap genom processutbildningen UF-företagande. Sedan 2010 arbetar UF även på grundskolan. Genom utbildningen får barn och ungdomar möjlighet att träna och utveckla sin kreativitet, företagsamhet och sitt entreprenörskap redan i tidig ålder.

UF har utbildat pedagoger från 9 av 11 grundskolor i Sundbyberg under de senaste tre åren. År 2016 har 30 pedagoger utbildats som även tagit del av UF:s läromedel. Flera pedagoger ska utbildas till vårterminen 2017. Under studieåret 2016/2017 har 20 gymnasieelever bedrivit UF-företag i Sundbyberg. Diskussion med flera gymnasieskolor i Sundbyberg är på gång.

- Skolor i Sundbybergs stad har ett bra samarbete med UF. Vilket resulterat i att vi har haft en av Stockholms läns högsta ranking i den procentuella tillväxten av UF företag. Vi har tillsammans tagit fram en unik modell för hur grundskolan och det lokala näringslivet ska kunna sammankopplas. Ett antal företag från det lokala näringslivet går in med medel för att pedagoger från grundskolan ska kunna kompetensutvecklas inom entreprenörskap, och att elever ska få möjlighet att utbildas inom entreprenörskap, säger Sharif Pakzad, näringsliv- och destinationschef i Sundbybergs stad.

Vi Behöver ditt stöd!

Vi behöver fler företag som kan bidra som sponsorer så att barn och ungdomar i Sundbyberg kan få möjlighet att utbilda sig inom entreprenörskap och testdriva företag. Sponsorskapet innebär endast att sponsra verksamheten ekonomiskt. Tid och resurser krävs ej. Var med du också!

Anmäl intresse för att vara med till:
Samantha Raki Begum
Näringslivsutvecklare
Tel: 08 706 80 22
samantharaki.begum@sundbyberg.se

Senast uppdaterad 11 maj 2017