”Årets byggnad” ska utses i Sundbyberg

God arkitektur och ett positivt bidrag till en varierad stadsbild är kriterier för Årets byggnad 2017. Det är en ny tävling som Sundbybergs stad arrangerar där medborgarna får rösta fram sin favorit.

Sundbybergs stad har nominerat nio byggnader som kan bli ”Årets byggnad 2017”. För att kunna nomineras till omröstningen ska en byggnad vara färdigställd och tillträdd under det föregångna året. En jury bestående av tjänstemän och förtroendevalda inom stadsplanering och byggande har utsett de nominerade bidragen.
– Det byggs en hel del spännande byggnader i Sundbyberg och vi vill lyfta fram goda exempel på god arkitektur och byggnader som dessutom bidrar positivt till platsen, säger Stefan Bergström (C), ordförande i stadsmiljö- och tekniska nämnden samt exploaterings- och hållbarhetsutskottet.

Rösta på Årets byggnad

Röstningen sker på sundbyberg.se/aretsbyggnadöppnas i nytt fönster och även på biblioteken i Signalfabriken och Hallonbergen Centrum. Röstningen pågår fram till och med den 19 maj och priset till ”Årets byggnad 2017” delas ut på Vårmarknaden i Sundbyberg den 31 maj.

De nominerade bidragen

Nio bidrag är nominerade: både enskilda byggnader och större projekt bestående av flera byggnader. 

Senast uppdaterad 28 april 2017