Sundbyberg kan bli årets superkommun – nu igen!

2015 utsågs Sundbybergs stad till Årets Superkommun i Sverige. 2016 blev Sundbyberg tvåa, och i år är staden nominerad på nytt!

Priset Årets Superkommun uppmärksammar de kommuner som har bäst förutsättningar att möta framtida samhällsutmaningar. Bakom priset står tidningen Dagens Samhälle som delar ut priset på Stora samhällsgalan 10 maj.

Dagens Samhälle har jämfört samtliga svenska kommuner inom faktorerna befolkningstillväxt, sysselsättning, flyttnetto, demografisk profil, ekonomi, inkomstutveckling, utbildningsnivå och bäst kommunal ekonomi samt satsning på kultur. 2015 utsågs Sundbyberg till årets Superkommun i Sverige.

Beskrivningen till årets nominering lyder: ”Landets till ytan minsta kommun lockar folk och företag från hela landet. När de inte beslutar sig för att slå sig ner hos den lokala rivalen Solna förstås. Rivalen som förra året drog längsta strået när superkommunerna skulle utses. Är det ”Sumpans” tur i år?

Segrare och nominerade tredje året i rad

– Vi blev Årets Superkommun 2015, kom tvåa förra året och är nu nominerade på nytt. Det är glädjande och en bekräftelse på att stadens arbete fortsätter att skapa goda resultat år efter år. Vi fokuserar på tillväxt och det lönar sig för alla invånare i staden, säger Mikael T. Eriksson (M), kommunstyrelsens ordförande.

Tävlar med Stockholm och Solna om utmärkelsen

Storstadskommuner, täta kommuner och landsbygdskommuner har rankats var för sig. Syftet är att jämföra kommuner med så lika förutsättningar som möjligt med varandra. Sundbybergs stad är nominerade i kategorin storstadskommuner tillsammans med Stockholm och Solna. Priset delas ut av Dagens Samhälle på Stora samhällsgalan 10 maj.

Läs mer om priset "Årets superkommun"länk till annan webbplats

Senast uppdaterad 13 april 2017