Internationella talanger ska lockas till Stockholmsregionen

I Stockholmsregionen tas nu ett gemensamt initiativ för att attrahera internationella talanger.

Victor Redondo trivs med att jobba i Sundbyberg
En av de internationella talanger som lyfts i kampanjen är Victor Redondo, verksam vid Tritech i Sundbybergs kommun. Han har studerat på KTH och kommer ursprungligen ifrån Spanien.

Varför har du valt att arbeta i Stockholm?
− Stockholm erbjuder en hel del karriärmöjligheter. Det är en mycket öppen miljö där du faktiskt har chans att lyckas om du vill och är ambitiös.

Vilka är fördelarna med att arbeta i Sundbybergs kommun?
− Det finns resurser och investerare här och det är ett starkt tekniknav. Det är därför Tritech är här. Många av våra kunder finns här det är bra förbindelser till en mängd platser. I den miljö vi verkar i finns en hel del som pågår, med fokus på kreativitet och innovation.

Vad är det bästa med att bo i Sundbyberg?
− Naturen i Sundbyberg och i de flesta delar av Stockholm är mycket speciell. Det är så lätt att gå ner från din lägenhet till en park eller springa längs sjön här. Du kan känna att luften är renare här än i andra storstäder. Det är något som jag tycker är fantastiskt. Även kollektivtrafiken har mycket bra förbindelser till allt.

Vilka länder är representerade på kontoret?
På kontoret har vi medarbetare från Kina, Argentina, Spanien, Frankrike och Italien. Mångfald är positivt – olika åsikter och olika bakgrunder ger olika synvinklar.

Läs mer på http://www.investstockholm.com/move-to-stockholm/länk till annan webbplats 

På webbplatsen movetostockholm.com finns samlad information för den som funderar på att flytta till Stockholm för att jobba och
den som redan har bestämt sig.

Om ditt företag rekryterar internationellt kan ni tipsa era
nya medarbetare om talangguiden:

http://www.investstockholm.com/move-to-stockholm/the-talent-guide/länk till annan webbplats

 

Senast uppdaterad 14 mars 2017