Årliga arrangemang

Varje år hålls ett antal fester eller större evenemang i Sundbyberg. Festerna i centrala Sundbyberg arrangeras av Sundbybergs stadskärneförening och Lions club i Sundbyberg. Nationaldagsfirandet på Golfängarna har arrangerats av Sundbybergs stad.

Kräft- och surströmmingsskiva

Sista torsdagen i augusti arrangeras kräft- och surströmmingsskiva på Sturegatan och omkringliggande gator. Kräftor och surströmming säljs till humana priser, och långborden står uppdukade längs gatan. Affärerna håller kvällsöppet, många knallar säljer mat, godis och annat. För den som vill ha underhållning finns det tre olika scener. . Surströmmingsbordet brukar stå uppdukat i östra änden av Sturegatan och är mycket populärt. Det är ett uppskattat arrangemang och gatan brukar vara full med folk. Besökarna kommer både från Sundbyberg och närliggande kommuner

Midsommar

I staden arrangeras inga officiella midsommarfiranden. Lokala föreningar och bostadsområden kan dock arrangera egna firanden utanför stadens regi.

Nationaldagsfirande

Sveriges nationaldag uppmärksammas på Golfängarna i Sundbyberg.

Läs mer om nationaldagsfirandet

Julmarknad

Strax före jul arrangeras en gammaldags julmarknad i centrum. Affärerna har kvällsöppet och knallarna står tätt utmed gatan. På stora scen uppträder orkestrar, körer och dansare. Barnen kan åka en tur med häst och vagn, rida på ponnyhästar, fiska i fiskdammen och hälsa på Tomten i hans verkstad. Många bjuder på kaffe, glögg och pepparkakor, och vill man ha något att äta så finns det alltid en korv eller skinkmacka att köpa. Den första julmarknaden i Sundbyberg ägde rum 1963.

Vårmarknad

1968 arrangerades den första vårmarknaden i Sundbyberg. Arrangemanget går numera av stapel i centrala Sundbyberg under maj månad. Butikerna har kvällsöppet och det bjuds på blandad underhållning från tre scener. Knallar kantar gatorna, föreningar har olika aktiviteter och många företag hyr plats för att marknadsföra sig. Flera små karuseller finns för barnen och blir man hungrig så finns det varmkorv, våfflor, strömmingsmackor, hamburgare och mycket annat gott att äta.

Valborg

I staden arrangeras inga officiella majbrasor på Valborg. Lokala föreningar och bostadsområden kan dock arrangera egna majbrasor utanför stadens regi.

Senast uppdaterad 5 december 2022