Textil design

När du arbetar inom mode och design är du med i en spännande utveckling där kreativitet och ny teknik bidrar till morgondagens mode. S:t Martins Gymansium ger dig en bra utbildning om du vill arbeta med mode, design, styling och skapande i olika former. Just nu har vi enstaka platser till åk 2 och 3 på programmet.

Yrkesexamen och högskolebehörighet

Hantverksprogram med inriktning textil design och mode ger dig goda kunskaper inom:

  • design och sömnad
  • mönsterkonstruktion
  • modeteckning
  • färg, form och material

Utbildningen leder till yrkesexamen med möjlighet att uppnå grundläggande högskolebehörighet under din gymnasietid.  

Utbildning nära branschen

Dina lärare har hög kompetens inom yrkesområdet och vi besöker modevisningar och utställningar regelbundet. Du arbetar i ljusa och fräscha lokaler och har möjlighet till samarbete med modebranschen. Under dina studier har du minst 15 veckors APL (arbetsplatsförlagt lärande).

Elevröst

Jag trivs superbra på S:t Martins gymnasium! Jag har valt rätt gymnasieprogram och har bra lärare och klasskompisar med samma intressen.

Vi får en otroligt gedigen grund i sömnad, mönsterkonstruktion och design. Utifrån det kan vi sen använda vår kreativitet fullt ut, vilket är jättespännande. Som elev får man mycket hjälp med att komma fram till sitt eget sätt att skapa och hur man kan använda sin egen kreativitet i sin design. Alla lärare är engagerade i våra olika projekt, så man utvecklas verkligen. Vi får också gå på många inspirerande studiebesök.

Efter gymnasiet vill jag först praktisera hos en designer och sen fortsätta på någon designskola, tex Istituto Marangoni i Paris.

Oswald Åk3Textil Design

Senast uppdaterad 28 juni 2019