Måleri

Bygg- och anläggningsprogrammet med inriktning måleri är för dig som vill se synliga resultat och uppleva personlig utveckling på ett konkret sätt. Måleribranschen har under senare år fått ett uppsving. Om du har intresse och fallenhet för det ger vi dig stora möjligheter att utveckla denna teknik. Måleri är en utbildning som ger dig grundläggande kunskaper och färdigheter inom målaryrket

Yrkesexamen och högskolebehörighet

Du får kännedom om både moderna och traditionella målartekniker och du lär dig att självständigt planera och utföra ditt arbete. Målaryrket ställer höga krav på personligt ansvarstagande, eftersom vissa arbeten utförs i hemmiljö.

Utbildningen leder till yrkesexamen med möjlighet att uppnå grundläggande högskolebehörighet under din gymnasietid.  

Utbildning nära branschen

Du arbetar i moderna, nyrenoverade lokaler tillsammans med lärare som har hög kompetens inom yrkesområdet. Programmet har ett mycket nära samarbete med branschen. Vi gör studiebesök och under dina tre år har du minst 16 veckors APL (arbetsplatsförlagt lärande).

Elevpaket

Du kan köpa en verktygslåda från S:t Martins gymnasium, ett så kallat elevpaket, till ett mycket bra pris. Elevpaketet innehåller det material som du arbetar med under de tre åren hos oss samt vid hemuppgifter och din praktik. Om du väljer att inte köpa ett elevpaket får du låna verktyg från skolan för respektive moment i din utbildning.

Senast uppdaterad 29 maj 2019