Frisör

Hantverksprogrammet med inriktning frisör är för dig som har stil- och formkänsla, är kreativ, serviceinriktad och tycker om att arbeta med människor.

Yrkesexamen och högskolebehörighet

Utbildningen ger dig förberedande kunskaper och färdigheter i frisöryrkets alla delar. Teori varvas med praktiska övningar på dockor och med kunder i skolans egen salong.

Utbildningen leder till yrkesexamen med möjlighet att uppnå grundläggande högskolebehörighet under din gymnasietid.  

Utbildning nära branschen

Du arbetar i salongen, som är en av Sveriges modernaste. Salongen är ergonomiskt utformad och väl utrustad med god ventilation, centraldammsugare och punktutsug för att leda bort kemiska ångor.

Du kommer att ha möjlighet till samarbete med branschen och flera stora leverantörer. Under dina tre år har du minst 15 veckors APL (arbetsplatsförlagt lärande) på salong.

Elevpaket

Du kan köpa en verktygslåda från S:t Martins gymnasium, ett så kallat elevpaket, till ett mycket bra pris. Elevpaketet innehåller det material som du arbetar med under de tre åren hos oss samt vid hemuppgifter och din praktik. Om du väljer att inte köpa ett elevpaket får du låna verktyg från skolan för respektive moment i din utbildning.  

Senast uppdaterad 29 maj 2019