Yrkesutbildningar

Yrkesprogrammen leder till en yrkesexamen och möjlighet att uppnå högskolebehörighet. Ett nära samarbete med de olika branscherna och arbetsplatsförlagt lärande (APL) under din gymnasietid ger stor chans till jobb efter gymnasiet.

Barn- och fritidsprogrammet

Programmet vänder sig till dig som vill arbeta med barn, ungdomar och vuxna. Du får lära dig om människor i olika åldrar och med olika förutsättningar.

Läs mer om barn- och fritidsprogrammet

Frisör

Hantverksprogrammet med inriktning frisör är för dig som har stil- och formkänsla, är kreativ, serviceinriktad och tycker om att arbeta med människor.

Läs mer om frisörprogrammet

Hår- och makeupstylist

Hantverksprogrammet med inriktning stylist vänder sig till dig med ett stort intresse för make-up, naglar och hår, men som också vill få goda kunskaper för att studera vidare på universitet och högskola.

Läs mer om stylistprogrammet

Personbil

Fordons- och transportprogrammet med inriktning personbil är för dig som är intresserad av teknik, bilar, maskiner och motorer, och som tycker om att använda både huvud och händer för att lösa problem. Den snabba tekniska utvecklingen har gjort bilmekanikerjobbet allt mer krävande. Idag är efterfrågan på kompetent arbetskraft inom motorbranschen mycket stor och möjligheten till att få jobb direkt efter din utbildning är bra.

Läs mer om fordons- och transportprogrammet med inriktning personbil

Senast uppdaterad 13 december 2021