Yrkesutbildningar

Yrkesprogrammen leder till en yrkesexamen och möjlighet att uppnå högskolebehörighet. Ett nära samarbete med de olika branscherna och 15 veckors praktik under din gymnasietid ger stor chans till jobb efter gymnasiet.

Finsnickeri

Hantverksprogrammet med inriktning finsnickeri är för dig som är kreativ, har stil och formkänsla och tycker om att snickra. Utbildningen ger dig grundläggande kunskaper och färdigheter i tillverkning av möbler och inredningssnickerier.

Frisör

Hantverksprogrammet med inriktning frisör är för dig som har stil- och formkänsla, är kreativ, serviceinriktad och tycker om att arbeta med människor.

Måleri

Bygg- och anläggningsprogrammet med inriktning måleri är för dig som vill se synliga resultat och uppleva personlig utveckling på ett konkret sätt. Måleribranschen har under senare år fått ett uppsving. Om du har intresse och fallenhet för det ger vi dig stora möjligheter att utveckla denna teknik. Måleri är en utbildning som ger dig grundläggande kunskaper och färdigheter inom målaryrket.

Personbil

Fordons- och transportprogrammet med inriktning personbil är för dig som är intresserad av teknik, bilar, maskiner och motorer, och som tycker om att använda både huvud och händer för att lösa problem. Den snabba tekniska utvecklingen har gjort bilmekanikerjobbet allt mer krävande. Idag är efterfrågan på kompetent arbetskraft inom motorbranschen mycket stor och möjligheten till att få jobb direkt efter din utbildning är bra.

Stylist

Hantverksprogrammet med inriktning stylist vänder sig till dig med ett stort intresse för make-up, naglar och hår, men som också vill få goda kunskaper för att studera vidare på universitet och högskola.

Textil design

När du arbetar inom mode och design är du med i en spännande utveckling där kreativitet och ny teknik bidrar till morgondagens mode. S:t Martins Gymnasium ger dig en bra grundutbildning om du vill arbeta med mode och skapande i olika former.

Senast uppdaterad 22 april 2020