Gymnasieskolor

Sundbyberg har en kommunal och två fristående gymnasieskolor.

Klicka på ikonerna i kartan för mer information om gymnasieskolorna. Med plus- och minusknapparna kan du förstora och förminska kartan.

S:t Martins gymnasium

S:t Martins gymnasium är ett kommunalt gymnasium med sex yrkesprogram och fem introduktionsprogram.

Yrkesprogram

Våra yrkesprogram leder till en yrkesexamen och möjlighet att uppnå högskolebehörighet under gymnasietiden. Ett nära samarbete med de olika branscherna och 15 veckors praktik under din gymnasietid ger stor chans till jobb efter gymnasiet.

Introduktionsprogram

Gymnasiet vänder sig till elever som saknar behörighet till de nationella programmen i gymnasieskolan. Syftet är att förbereda eleverna till annan gymnasieutbildning eller arbete.

IT-gymnasiet

IT-gymnasiet är en fristående gymnasieskola i Sundbybergs stads. Den grundades 1998 och var den första fristående gymnasieskolan med inriktning IT och drivs av Academedia som är Sveriges största privata utbildningssamordnare.

​Grillska gymnasiet

Grillska Gymnasiet (tidigare JB Gymnasiet) är sedan augusti 2013 en del av Stiftelsen Stadsmissionens skola, en idéburen skola utan vinstsyfte som utbildar unga och vuxna i hela Mälardalen. De sex gymnasieskolorna är belägna i Västerås, Uppsala, Eskilstuna, Örebro, Stockholm och Sundbyberg.

Viktor Rydberg Gymnasium Sundbyberg

Viktor Rydberg Gymnasium Sundbyberg är en fristående skola inom Stiftelsen Viktor Rydbergs skolor. Stiftelsen grundades 1994 och drivs utan vinstsyfte.
På VRG Sundbyberg erbjuds ekonomiska, estetiska och naturvetenskapliga programmet, vilka alla är högskoleförberedande.

Senast uppdaterad 3 september 2020