Gymnasieskolor

Sundbyberg har en kommunal och tre fristående gymnasieskolor.

Klicka på ikonerna i kartan för mer information om gymnasieskolorna. Med plus- och minusknapparna kan du förstora och förminska kartan.


S:t Martins gymnasium

S:t Martins gymnasium Länk till annan webbplats. är ett kommunalt gymnasium med yrkesprogram och introduktionsprogram.

Yrkesprogram

Våra yrkesprogram leder till en yrkesexamen och möjlighet att uppnå högskolebehörighet under gymnasietiden. Ett nära samarbete med de olika branscherna och 15 veckors praktik under din gymnasietid ger stor chans till jobb efter gymnasiet.

Introduktionsprogram

Gymnasiet vänder sig till elever som saknar behörighet till de nationella programmen i gymnasieskolan. Syftet är att förbereda eleverna till annan gymnasieutbildning eller arbete.

Grillska gymnasiet

Grillska Gymnasiet (tidigare JB Gymnasiet) är sedan augusti 2013 en del av Stiftelsen Stadsmissionens skola, en idéburen skola utan vinstsyfte som utbildar unga och vuxna i hela Mälardalen. De sex gymnasieskolorna är belägna i Västerås, Uppsala, Eskilstuna, Örebro, Stockholm och Sundbyberg.

NTI Gymnasiet Sundbyberg

NTI Gymnasiet Sundbyberg Länk till annan webbplats. är en fristående gymnasieskola i Sundbybergs stad. Skolan grundades 1998 och var den första fristående gymnasieskolan med IT-inriktning. NTI Gymnasiet erbjuder idag tre program; El- och energiprogrammet med inriktning Dator och kommunikationsteknik, Teknikprogrammet med inriktningarna Design och produktutveckling eller Information och medieteknik samt Estetprogrammet med inriktning Estetik och media.

Realgymnasiet Sundbyberg

Realgymnasiet i Sundbyberg Länk till annan webbplats. är en fristående gymnasieskola. Realgymnasiet i Sundbyberg har fem olika programfördjupningar inom Naturbruksprogrammet:
Ridning, Trav, Sällskapsdjur och Djursjukvård, Hund samt Naturturism.

Du läser ett yrkesprogram som efter avslutad utbildning ger dig en yrkesexamen med möjlighet till grundläggande högskolebehörighet inom utbildningens 2500 poäng. Det finns även möjligheter att läsa en utökad studiegång för att få särskild behörighet till högskola och universitet.

Adress: Hallonbergsplan 5, 174 53 Sundbyberg

Viktor Rydberg Gymnasium Sundbyberg

Viktor Rydberg Gymnasium Sundbyberg Länk till annan webbplats. är en fristående skola inom Stiftelsen Viktor Rydbergs skolor. Stiftelsen grundades 1994 och drivs utan vinstsyfte.
På VRG Sundbyberg erbjuds ekonomiska, estetiska och naturvetenskapliga programmet, vilka alla är högskoleförberedande.

Senast uppdaterad 2 december 2022