Nya parkeringsregler i Lilla Ursvik

Vi ser kontinuerligt över parkerings- och trafiksituationen i Sundbyberg för att skapa en så trafiksäker, tillgänglig och hållbar situation som möjligt för alla. Eftersom staden fått synpunkter och själva konstaterat att infartsparkeringen ökat i Lilla Ursvik tog stadsmiljö- och tekniska nämnden beslut i april 2019 att införa lokala parkeringsregleringar i området.

Syftet är att tydliggöra var parkering kan ske, så att framkomligheten och trafiksäkerheten prioriteras.Det är viktigt att du kontrollerar skyltningen noga innan du parkerar.

Omskyltning sker under maj månad. Du får endast parkera på en sträcka som är markerad med vägmärket P. På övriga platser i området råder parkeringsförbud, som skyltas vid alla infarterna. 

Från 1 juni kommer de nya parkeringsregleringarna vara gällande.

På gatorna närmast Ursviks motionsspår införs parkeringsavgift klockan 08.00–21.00 på vardagar. Det är parkeringstaxazon E. Norr om Stjärnvägen–Sevens väg är det gratis att parkera.

Se kartaPDF. På de svarta sträckorna är parkering avgiftsfri och på de blå avgiftsbelagd.

Servicedagar införs också. Från 1 november till och med 15 maj klockan 08.00–16.00 är det förbjudet att parkera på den veckodag som skylten vid parkeringsplatsen anger.

Du kan antingen betala parkeringsavgiften via mobilapparna Easypark eller Parkster, eller i en parkeringsautomat som monteras i närheten av Ursviksvägen/Ungdomsvägen under maj-juni. Områdeskoden är 8404.

Läs mer om parkering

Läs mer om parkeringsavgifter och betalsystem i Sundbyberg

Senast uppdaterad 15 maj 2020