Avgifter och betalsystem

I Sundbyberg finns cirka 5 000 parkeringsplatser och 3 200 av dem är avgiftsbelagda.

Du som har boendeparkeringstillstånd kan parkera till en annan taxa än besökande. Se mer info under boendeparkering.

Mobilbetalning

När du ska betala din parkeringsavgift kan du välja att betala med din mobiltelefon. I staden finns ett antal områdeskoder. SE på vägmärket vilken kod som gäller.

  • Zon B 08-21 vardagar 8402
  • Zon B- 2 tim vardagar 8408
  • Zon C- 08-21 vardagar 8403
  • Zon C-dygnet runt 8401
  • Zon E 08-21 vardagar 8404

Du behöver ange vilken områdeskod du parkerar i om du betalar via en parkeringsapp.

Läs mer om hur du använder parkeringsapparna på leverantörernas webbplatser: Parksterlänk till annan webbplats och Easyparklänk till annan webbplats.

Betala i parkeringsautomat

Du kan även betala i parkeringsautomaterna med bensinkort och bankkort. Med mynt kan du betala i 7 stycken parkeringsautomater.

Att betala parkeringsavgiften via en app i mobiltelefonen har på kort tid blivit mycket populärt. Sedan år 2016 har den mobila betalningen mer än sjudubblats och har nu blivit det vanligaste betalsättet. Stadsmiljö- och serviceförvaltningen ser därför ett mindre behov av antalet biljettautomater i gatumiljön, vilket leder till en kostnadsbesparing.

Därför passar staden på att uppgradera parkeringsautomaterna under sommaren, de befintliga parkeringsautomaterna byts ut till papperslösa. Du kan få ett digitalt kvitto via sms eller e-post. De nya automaterna är anpassade för alla taxazoner och är uppgraderade med kortläsare som tar chip vilket innebär en snabbare korttransaktion. De drivs dessutom med solceller.

Det finns en karta över var parkeringsautomaterna finns i Sundbyberg. Klicka härlänk till annan webbplats, sök Trafik och bocka i rutan Parkeringsautomater.

Om parkeringsautomaten är trasig bör du felanmäla den på telefonnummer 08-29 46 48. Ange parkeringsautomatens adress och automatens nummer. Du bör också gå till en närliggande automat och lösa biljett. Att automaten är trasig ger dig inte gratis parkering.

Har du blivit av med pengar som du vill ha ersättning för, bör du kontakta staden på STN@sundbyberg.se

Du kan också betala din parkering genom apparna Easypark och Parkster.

Parkeringszoner

Det finns tre parkeringszoner med olika taxor. Avgiften erläggs vardagar 08.00-21.00 på de flesta gatorna. På ett fåtal platser gäller avgiften dygnet runt. Kontrollera vägmärket när du parkerar.

  • Zon B 20 kronor per timme
  • Zon C 15 kronor per timme
  • Zon E 10 kronor per timme

Klicka här för att se en karta över Sundbybergs stads parkeringszonerPDF.

Senast uppdaterad 16 september 2019