Avgifter och betalsystem

Sundbybergs stad har olika parkeringszoner där olika taxor gäller. Vad som gäller för platsen du parkerar på står på det tillhörande vägmärket.

Parkeringsavgiften du betalar vid parkeringsplatsen är beroende på vilken taxa som gäller på gatan. Det som skiljer de olika taxorna åt är priset samt under vilka timmar på dygnet de måste användas. Betald avgift efter viss taxa gäller under giltighetstiden på alla platser med samma eller lägre taxa.

Om du ska ha bilen parkerad en längre period är du hänvisad till parkeringsplatser i den egna fastigheten enligt stadens Mobilitetsprogram Pdf, 10.9 MB.. I de fastigheter parkeringsmöjlighet saknas kan du ansöka om ett boendeparkeringstillstånd.

Under april med startvecka 15 kommer informationstavlor gällande betalning att bytas ut till nytt format och med nya områdeskoder. Under omskyltningen fungerar båda områdeskoderna. Från 2 maj är de endast de nya områdeskoderna som gäller.

Boendeparkering

Du som har boendeparkeringstillstånd kan parkera till en annan taxa än besökande. Se mer info under boendeparkering.

Betala parkering

Du kan betala din parkeringsavgift med din mobiltelefon. Då behöver du ange vilken områdeskod som du parkerar i. Du hittar områdeskoden på skylten vid parkeringen.

Läs mer om hur du använder parkeringsapparna på leverantörernas webbplatser:

OBS! Just nu byter vi ut parkeringsskyltar med områdeskod.

Under april, med startvecka 15, kommer informationstavlor gällande betalning att bytas ut till nytt format och med nya områdeskoder.

Under omskyltningen fungerar båda områdeskoderna och sen under maj månad kommer de nya områdeskoderna att gälla där nya skyltningen är klar.

Grafik: Skylt - parkeringsområde

Betala i parkeringsautomat

Du kan betala med bensinkort och bankkort i parkeringsautomaterna.

Automaterna är papperslösa, men du kan få ett digitalt kvitto via sms eller e-post. Om du vill ha ett papperskvitto kan du gå in på någon av länkarna nedan beroende på parkeringsautomat och skriv ut ett kvitto.

Flowbird Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Modulsystem Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Parkeringsautomaterna är anpassade för alla taxazoner och är uppgraderade med kortläsare som tar chip, vilket innebär en snabbare korttransaktion. De drivs dessutom av solceller.

Det finns en karta över var parkeringsautomaterna finns i Sundbyberg. Klicka här för att komma till kartan Länk till annan webbplats.. Sök Trafik och bocka i rutan Parkeringsautomater.

Om parkeringsautomaten är trasig ska du felanmäla den på telefonnummer 08-29 46 48. Ange parkeringsautomatens adress och automatens nummer. Du måste gå till en närliggande automat och lösa biljett. Att automaten är trasig ger dig inte gratis parkering.

Har du blivit av med pengar som du vill ha ersättning för, kontakta servicecenter@sundbyberg.se.

Parkeringszoner

Det finns tre parkeringszoner med olika taxor. Avgiften erläggs vardagar klockan 08.00–21.00 på de flesta gator. På ett fåtal platser gäller avgiften dygnet runt. Kontrollera vägmärket när du parkerar.

Parkeringsavgifter i Sundbybergs stad

Gällande avgifter för parkering i Sundbybergs stad:

  • Zon B: 30 kronor per timme
  • Zon C: 20 kronor per timme
  • Zon E: 15 kronor per timme

Klicka här för att se en karta över Sundbybergs stads parkeringszoner Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Klicka på fliken Trafik och sedan rutan Parkeringszoner.

Senast uppdaterad 24 april 2024