Avgifter och betalsystem

I Sundbyberg finns cirka 5 000 parkeringsplatser och 3 200 av dem är avgiftsbelagda.

Du som har boendeparkeringstillstånd kan parkera till en annan taxa än besökande. Se mer info under boendeparkering.

Mobilbetalning

Du kan betala din parkeringsavgift med din mobiltelefon. Då behöver du ange vilken områdeskod som du parkerar i. Du hittar områdeskoden på skylten vid parkeringen.

Läs mer om hur du använder parkeringsapparna på leverantörernas webbplatser: Parksterlänk till annan webbplats och Easyparklänk till annan webbplats.

Betala i parkeringsautomat

Du kan också betala med bensinkort och bankkort i parkeringsautomaterna. Automaterna är papperslösa. Du kan få ett digitalt kvitto via sms eller e-post. Automaterna är anpassade för alla taxazoner och är uppgraderade med kortläsare som tar chip, vilket innebär en snabbare korttransaktion. De drivs dessutom med solceller.

Det finns en karta över var parkeringsautomaterna finns i Sundbyberg. Klicka härlänk till annan webbplats, sök Trafik och bocka i rutan Parkeringsautomater.

Om parkeringsautomaten är trasig bör du felanmäla den på telefonnummer 08-29 46 48. Ange parkeringsautomatens adress och automatens nummer. Du måste gå till en närliggande automat och lösa biljett. Att automaten är trasig ger dig inte gratis parkering.

Har du blivit av med pengar som du vill ha ersättning för, bör du kontakta staden på stn@sundbyberg.se

Parkeringszoner

Det finns tre parkeringszoner med olika taxor. Avgiften erläggs vardagar klockan 08.00–21.00 på de flesta gator. På ett fåtal platser gäller avgiften dygnet runt. Kontrollera vägmärket när du parkerar.

  • Zon B: 20 kronor per timme
  • Zon C: 15 kronor per timme
  • Zon E: 10 kronor per timme

Klicka här för att se en karta över Sundbybergs stads parkeringszonerPDF.

Senast uppdaterad 31 oktober 2019