Laddstationer

Det är enkelt att installera en laddplats för elbilar vid din fastighet. Du kan också ladda bilen med förnybar el vid Sundbybergs stadshus.

Sundbybergs mål är att övergå till förnybar energi och vara fossilbränslefritt år 2020. För att kunna uppnå målet behöver antalet elbilar och laddhybrider öka i staden.

Installera laddplatser vid fastighet

Den bästa laddplatsen är vid bilens ordinarie parkeringsplats – att ladda under natten är enkelt och bekvämt. Om din bostadsrättsförening är intresserad av att fixa laddplatser har Energi- och klimatrådgivningen tagit fram enkla guider och hjälpmaterial om hur ni går tillväga.

Här hittar du guider, steg för steg och goda exempel.länk till annan webbplats

Tänk på att du kan behöva tillstånd/bygglov för laddplatsen om den ska stå på kommunal mark.

Kontakta bygglovsenheten här.

Under 2017 har du som vill installera en laddstation i ditt flerbostadshus möjlighet att söka ekonomiskt stöd via Klimatklivet. Stödet uppgår till högst 50 procent av investeringskostnaden, dock maximalt 20 000 kronor per laddpunkt för normalladdare.

Läs mer om hur du ansöker om stödet på Naturvårdsverkets hemsida.länk till annan webbplats

Laddstationen vid Sundbybergs stadshus

Du som är elbilist kan även ladda bilen med förnybar el vid Sundbybergs stadshus. Du hittar laddstationen på parkeringsplatsen vid Sundbybergs stadshus på Östra Madenvägen/Gesällvägen.

Laddstationen består av två laddstolpar som drivs av förnybar solenergi på plats. Solpanelerna kan producera el för upp till 2 000 mils bilkörning och molniga dagar laddar man el från en ”solbank” som laddstationen är ansluten till.

Staden har ett antal tjänsteelbilar i en bilpool som även allmänheten har tillgång till efter kontorstid.

Senast uppdaterad 18 januari 2017