Testa elcykel i tre veckor under 2023

Från och med den 20 mars till och med den 23 april 2023 kan du anmäla ditt intresse att testa elcykel i tre veckor! Den första låneperioden inleds den 2 maj 2023.

För att låna en elcykel måste du vara över 18 år och bosatt i Sundbybergs stad. Du har själv ansvar för cykeln och måste därför ha en hemförsäkring. Vi rekommenderar även att du använder hjälm.

Det är ett begränsat antal personer som får låna cyklar och utvalda kandidater kan bli kontaktade innan den sista anmälningsdagen. Den första låneperioden startar den 2 maj och om intresse finns bland de som skickat in sina intresseanmälningar kommer den sista perioden för utlåning ske i slutet av november/början av december.

Lämna din intresseanmälan i formuläret nedan senast den 23 april 2023!

Om du blir utvald att låna en elcykel måste du skriva på ett låneavtal Pdf, 278.5 kB. när du hämtar ut cykeln.

Fakta om elcyklar

En elcykel är en cykel med en elektrisk hjälpmotor. Du trampar på som vanligt och kan själv reglera hur mycket stöd av elmotorn du vill ha. Du har tre stödnivåer att välja på. Elcykeln ger dig motion, du kan parkera gratis, utsläppen är lika med noll, den är billig i drift och du fastnar inte i bilköer.

En stor fördel med elcykeln är att du cyklar lika lätt i uppförsbacke som i nedförsbacke. Tack vare detta kan elcykeln i många fall ersätta bilen, till glädje för både plånboken och miljön. Om du inte vill använda eldriften eller om batteriet inte är laddat, går det bra att cykla ändå. Det finns åtta växlar på cykeln som du kan använda.

Om elcyklarna som lånas ut

Våra elcyklar har endast handbroms. Att ladda batteriet tar 4–10 timmar beroende på batterityp. En elcykel väger några kilo mer än en vanlig cykel och den är lite mer stöldbegärlig.

Du kan testa elcykel året om - även på vintern. I november utrustar vi cyklarna med vinterdäck.

Ansök nu!

Gör en intresseanmälan genom att fylla i formuläret nedan, så har du chansen att få prova en ny resvana!

Hantering av personuppgifter

Sektorn för samhällsbyggnad samlar in personuppgifter via formuläret för att kunna administrera elcykelkampanjen. Uppgifterna kommer att behandlas av oss som arbetar i Sundbybergs stad. Vi sparar dina uppgifter tills dess att våra uppföljningar av kampanjen avslutats. Därefter raderar vi de uppgifter du lämnat i formuläret.

Läs mer om hur Sundbybergs stad hanterar dina personuppgifter Länk till annan webbplats.

Vanligtvis gör jag mina resor med: * (obligatorisk)
Vanligtvis gör jag mina resor med:
... eftersom: * (obligatorisk)
... eftersom:I snitt reser jag med bil eller motorcykel:  * (obligatorisk)
I snitt reser jag med bil eller motorcykel:


I snitt reser jag kollektivt: * (obligatorisk)
I snitt reser jag kollektivt:


I snitt går jag eller cyklar jag:  * (obligatorisk)
I snitt går jag eller cyklar jag:


Jag har lånat elcykel av Sundbybergs stad tidigare: * (obligatorisk)
Jag har lånat elcykel av Sundbybergs stad tidigare:


Jag är endast intresserad att låna elcykel under följande månader (går att välja flera alternativ). Låneperioden kan gå över ett månadsskifte då de lånas ut ca 3 veckor. Uppehåll i juli till och med slutet av augusti: * (obligatorisk)
Jag är endast intresserad att låna elcykel under följande månader (går att välja flera alternativ). Låneperioden kan gå över ett månadsskifte då de lånas ut ca 3 veckor. Uppehåll i juli till och med slutet av augusti:Senast uppdaterad 20 mars 2023