Testa elcykel - nu med sikte på 2023

Ansökningsperioden är slut för denna gång och vår förhoppning är att vi kunna fortsätta med kampanjen även år 2023.

Just nu pågår låneperioden på tre veckor någon gång under månaderna maj till december 2022.

Håll utkik på Sundbybergs hemsidan och Facebookgrupp om du är intresserad av att testa elcykel under 2023. Där kommer mer information att dyka upp när det väl blir dags att anmäla sitt intresse.

För att låna en elcykel måste du vara över 18 år. Du har själv ansvar för cykeln och måste därför ha en hemförsäkring. Vi rekommenderar även att du använder hjälm.

Om du blir utvald att låna en elcykel måste du skriva på ett låneavtal när du hämtar ut cykeln. Här hittar du det avtal som gäller för utlåningen 2022. Pdf, 140 kB.

Det är ett begränsat antal personer som får låna cyklar.

Fakta om elcyklar

En elcykel är en cykel med en elektrisk hjälpmotor. Du trampar på som vanligt, och kan själv reglera hur mycket stöd av elmotorn du vill ha. Du har tre stödnivåer att välja på. Elcykeln ger dig motion, du kan parkera gratis, utsläppen är lika med noll, den är billig i drift, du fastnar inte i bilköer och du kan bära den i trappor.

En stor fördel med elcykeln är att du cyklar lika lätt i uppförsbacke som i nedförsbacke. Tack vare detta kan elcykeln i många fall ersätta bilen, till glädje för både plånboken och miljön. Om du inte vill använda eldriften eller om batteriet inte är laddat, går det bra att cykla ändå. Det finns åtta växlar på cykeln, som du kan använda.

Om elcyklarna som lånas ut

Våra elcyklar har endast handbroms. Att ladda batteriet tar 4–10 timmar beroende på batterityp. En elcykel väger några kilo mer än en vanlig cykel och den är lite mer stöldbegärlig.

Du kan testa elcykel året om - även på vintern. I november utrustar vi cyklarna med vinterdäck.

Senast uppdaterad 12 juli 2022