Testa elcykel i två veckor

Vi söker dig som under två veckor vill prova på att göra fler av dina resor med elcykel i stället för bil. Anmäl dig om du vill få chansen att testa en elcykel och på så sätt resa klimatsmart och hälsosamt. Helt gratis!

För att låna en elcykel måste du vara över 18 år. Du har själv ansvar för cykeln och måste därför ha en hemförsäkring. Vi rekommenderar även att du använder hjälm.

Om du blir utvald att låna en elcykel måste du skriva på ett låneavtal när du hämtar ut cykeln. Läs igenom låneavtaletPDF innan du skickar in din intresseanmälan.

Det är ett begränsat antal personer som får låna cyklar i den här testperioden. Vi återkommer med besked om du blir utvald eller inte.

Fakta om elcyklar

En elcykel är en cykel med en elektrisk hjälpmotor. Du trampar på som vanligt, och kan själv reglera hur mycket stöd av elmotorn du vill ha. Du har tre stödnivåer att välja på. Elcykeln ger dig motion, du kan parkera gratis, utsläppen är lika med noll, den är billig i drift, du fastnar inte i bilköer och du kan bära den i trappor. En stor fördel med elcykeln är att du cyklar lika lätt i uppförsbacke som i nedförsbacke. Tack vare detta kan elcykeln i många fall ersätta bilen, till glädje för både plånboken och miljön. Om du inte vill använda eldriften eller om batteriet inte är laddat, går det bra att cykla ändå. Det finns åtta växlar på cykeln, som du kan använda. Våra elcyklar har endast handbroms. Att ladda elcykeln tar 4–10 timmar beroende på batterityp. En elcykel väger några kilo mer än en vanlig cykel och den är lite mer stöldbegärlig.

Ansök nu!

Gör en intresseanmälan genom att fylla i formuläret nedan, så har du chansen att få prova en ny resvana!

Hantering av personuppgifter

Stadsmiljö- och serviceförvaltningen samlar in personuppgifter via formuläret för att kunna administrera elcykelkampanjen. Uppgifterna kommer att behandlas av oss som arbetar i Sundbybergs stad. Vi sparar dina uppgifter tills dess att våra uppföljningar av kampanjen avslutats. Därefter raderar vi de uppgifter du lämnat i formuläret.

Läs mer om hur Sundbybergs stad hanterar dina personuppgifterlänk till annan webbplats
Vanligtvis genomför jag mina resor med: * (obligatorisk)
Vanligtvis genomför jag mina resor med:
...eftersom: * (obligatorisk)
...eftersom:I snitt reser jag med bil eller motorcykel: * (obligatorisk)
I snitt reser jag med bil eller motorcykel:


I snitt reser jag kollektivt: * (obligatorisk)
I snitt reser jag kollektivt:


I snitt går eller cyklar jag: * (obligatorisk)
I snitt går eller cyklar jag:Senast uppdaterad 15 mars 2019