Lånecyklar

Lånecyklar på stan

Fler och fler väljer att ta cykeln till jobbet eller på fritiden. Det är bra för miljön och det bidrar till framkomligheten. För att underlätta för fler att cykla, finns det lånecyklar på flera platser runt om i Sundbyberg under perioden 1 april till 31 oktober.

Lånecykelsystemet heter Stockholm City Bikes och drivs av Clear Channel i samarbete med Sundbybergs stad och andra kommuner där lånecyklarna finns.

Här finns lånecyklarna i Sundbyberg

  • Centrala Sundbyberg: Sundbybergs torg (Landsvägen) och Fredsgatan 29 (vid simhallen och Sundbybergs IP)
  • Hallonbergen: utanför centrumbyggnaden

Så här fungerar lånecykelsystemet

All information om priser, betalning, användarvillkor med mera finns på webbplatsen citybikes.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Här följer ett axplock.

Cykelstationerna är öppna för utlåning dagligen klockan 06:00–22:00 under perioden 1 april–31 oktober. Under vinterperioden är cyklarna undanställda.

Man kan låna en cykel i till exempel Sundbyberg och lämna tillbaka den på en cykelstation i Stockholm, Solna eller Lidingö, där samma system finns. På citybikes.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster finns en realtidskarta för tillgängliga cykelstationer. Det finns också en app till Android- och iOS-telefoner.

Skaffa ett cykelkort

För att låna en cykel behöver du ett cykelkort. Det finns två typer av kort; säsongskort och 3-dagarskort.

Säsongskortet gäller 1 april–1 oktober och kan köpas på citybikes.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster eller hos återförsäljare. 3-dagarskort kan bara köpas hos återförsäljare, till exempel Pressbyrån, 7-Eleven och SL Center.

Priser för ett säsongskort (gäller 1 april–31 oktober):

  • 250 kronor inklusive moms och frakt vid beställning på citybikes.se
  • 300 kronor inklusive moms vid köp hos återförsäljare

Priser för ett 3-dagarskort:

  • 140 kronor inklusive moms och frakt vid beställning på citybikes.se
  • 165 kronor inklusive moms vid köp hos återförsäljare

Tre timmar i taget

Cykeln kan lånas tre timmar åt gången. Behöver du ha en cykel under längre tid, byter du den till en annan innan tre timmar har gått. Lämnar du den för sent får du en prick. Efter tre prickar spärras ditt kort.

Senast uppdaterad 5 april 2018