Logotyp

Skapa en cykelvänlig arbetsplats!

Sundbybergs stad hjälper och peppar företag att bli mer cykelvänliga. Genom att göra det enklare för medarbetarna att välja cykeln som färdmedel skapas nya hälsosamma och miljömedvetna resvanor. Nu kan din arbetsplats vara med på vårens utmaning!

Det finns mycket ett företag kan göra för att underlätta för sina cyklande medarbetare. Det kan handla om säkra cykelparkeringar, cykelpumpar och duschar, men också förmånscyklar, evenemang och engagerat ledarskap. När förutsättningarna för cykling är goda och det förstärks genom tydligt ledarskap, så skapas hälsosammare normer kring arbetspendling.

Sundbybergs stad samarbetar med Cykelvänligast som hjälpt företag över hela Stockholmsregionen att bli mer cykelvänliga. Alla arbetsplatser som deltar har chans att bli utsedd till Årets cykelvänligaste arbetsplats, Årets nykomling eller få utmärkelse för Årets cykelidé. Läs mer om projektet här Länk till annan webbplats..

Du kan även skriva till trafikplanering@sundbyberg.se så berättar vi mer om projektet.

Hitta en nivå som passar din arbetsplats - beroende på vilken nivå ni siktar på att nå krävs olika mycket engagemang och tid.

Så funkar det:

  • Utse en cykelinspiratör (eller arbetsgrupp) som ansvarar för deltagandet i projektet.
  • Registrera er hos Sundbybergs trafikenhet via trafikplanering@sundbyberg.se eller hos Cykelvänligast Länk till annan webbplats..
  • Genomför en resvaneundersökning på arbetsplatsen för att få en före-bild.
  • Sätt igång! Kolla bland kriterierna och gör en plan för er arbetsplats. Börja sedan cykla och peppa kollegorna, och satsa på att vinna i någon av kategorierna Årets cykelvänligaste arbetsplats, Årets nykomling och Årets cykelidé.
Senast uppdaterad 11 november 2022