Logotyp

Skapa en cykelvänlig arbetsplats!

Sundbybergs stad hjälper och peppar företag att bli mer cykelvänliga. Genom att göra det enklare för medarbetarna att välja cykeln som färdmedel skapas nya hälsosamma och miljömedvetna resvanor. Nu kan din arbetsplats vara med på vårens utmaning!

Efter en tid med mycket arbete hemifrån är det så småningom dags att förbereda sig för att gå tillbaka till arbetsplatsen, och det bör göras hållbart och hälsosamt! De som under året har varit tvungna att arbeta på plats har kanske redan ändrat sina resvanor, och börjat cykla till arbetet. Att cykla till och från arbetsplatsen är bra för hälsan och miljön!

Sundbybergs stad samarbetar med Cykelvänligast som hjälpt företag över hela Stockholmsregionen att bli mer cykelvänliga. Alla arbetsplatser som deltar har chans att bli utsedd till Årets cykelvänligaste arbetsplats, Årets nykomling eller få utmärkelse för Årets cykelidé. Läs mer om projektet på www.cykelvanligast.se Länk till annan webbplats..

Du kan även skriva till trafikplanering@sundbyberg.se så berättar vi mer om projektet.

Hitta en nivå som passar din arbetsplats - beroende på vilken nivå ni siktar på att nå krävs olika mycket engagemang och tid.

Så funkar det:

  • Utse en cykelinspiratör (eller arbetsgrupp) som ansvarar för deltagandet i projektet.
  • Registrera er hos Sundbybergs trafikenhet via trafikplanering@sundbyberg.se eller hos Cykelvänligast Länk till annan webbplats..
  • Genomför en resvaneundersökning på arbetsplatsen för att få en före-bild.
  • Sätt igång! Kolla bland kriterierna och gör en plan för er arbetsplats. Börja sedan cykla och peppa kollegorna, och satsa på att vinna i någon av kategorierna Årets cykelvänligaste arbetsplats, Årets nykomling och Årets cykelidé.
Senast uppdaterad 18 maj 2021