Bild på grönyta.

Fotograf: Susanne Kronholm

Vårt gröna Sundbyberg - fotoutmaning

Sundbybergs nya översiktsplan antogs våren 2018. I den finns mål för stadens grönska och vatten. Nu är det dags att utveckla vår grönplan, och vi behöver din hjälp.

Grönplanen ska fungera som ett underlag för framtida stadsplanering och för hur grönområdena ska skötas och utvecklas. Det är viktigt för oss att få reda på vilka platser som uppskattas av dig som bor i, arbetar i eller besöker Sundbyberg.

Hjälp oss i det fortsatta arbetet – fotoutmaning!

Vi vill gärna se dina bilder från gröna favoritplatser i staden som underlag till arbetet. Det kommer naturligtvis fler tillfällen att tycka till om hur vi ska planera vår gröna miljö.

Några av bilderna kan tas med när vi uppdaterar grönplanen. Det är ingen tävling, men vi planerar att visa ett urval av bilderna på stadens hemsida och förhoppningsvis på en utställning i en lokal i staden senare i år.

Vilken typ av bilder vill vi ha?

Vi vill gärna få in både närbilder och översiktbilder på natur, parker och planteringar i staden, vatten och grönska nära bostaden, vardagsnatur och stämningsbilder. Och från så många platser i Sundbyberg som möjligt, både välbekanta och sådana som inte så många känner till.

Så passa på att promenera runt i vår fina stad för att titta på – och fotografera - parker, natur, träd, planteringar, vatten och djur! Skicka in max 10 bilder via favoritplatser@sundbyberg.se. Det går alldeles utmärkt med bilder tagna med mobiltelefonens kamera. Glöm inte att berätta var bilden är tagen.

Hur länge pågår fotoutmaningen?

Vi vill gärna ha bilder från våren och sommaren i Sundbyberg. Skicka in dina bidrag senast 31 augusti 2020.

Viktigt att tänka på

Undvik att fotografera personer som kan identifieras från bilden. Om du ändå gör det behöver du skicka med deras kontaktuppgifter så att vi kan kontakta dem för godkännande av medverkan.

Genom att skicka in dina bilder ger du oss rättigheten att använda dem på hemsida och i presentationer för både internt och externt bruk. Vi anger alltid upphovspersonen.

Senast uppdaterad 27 april 2021