Skräpplockardagarna

Två barn som plockar skräp

Varje år deltar Sundbybergs stad i Håll Sverige Rents aktion mot nedskräpning – Skräpplockardagarna.

Runt om i landet plockar förskolor, skolor, föreningar, företag och privatpersoner skräp - både för att göra sin närmiljö lite finare och för att visa att nedskräpning inte är okej.

2022 års kampanj i Sundbyberg pågick mellan 9-20 maj.

Anmäl din verksamhet

Förskolor, skolor och barn- och ungdomsföreningar kommer att vara de enda som Håll Sverige Rent distribuerar kostnadsfria material till.

Anmälan är öppen och du kan anmäla din verksamhet på https://hsr.se/event/sundbybergs-skrapplockardagar-2022 Länk till annan webbplats.

Sista anmälningsdag är den 22 april.

Observera att det bra att ha era skräpplockardagar under kampanjperioden.

Företag, privatpersoner och övriga föreningar kan beställa skräpplockarmaterial i Håll Sverige Rents webshop Länk till annan webbplats. till självkostnadspris.

Insamling och hämtning av skräp

Hämtning av det insamlade skräpet sker vid en förutbestämd uppmärkt servicepunkt utan extra kostnad om du kontaktar kommunens servicecenter på 08-706 65 00 eller service.stadsmiljo@sundbyberg.se senast den 20 maj. Meddela servicecenter om adress samt antalet påsar som lämnas vid servicepunkten.

Ta kontakt med kampanjansvarig Ellen Lindberg i Sundbybergs stad, ellen.lindberg@sundbyberg.se, för att innan kampanj få kartor över servicepunkter för insamling av skräp i Sundbyberg.

Avfallet kan inte lämnas i papperskorgar vid gator, torg eller parkeringsplatser.

Säkerhet

Plocka gärna skräp på den egna fastigheten eller i ett område i anslutning som saknar vägar, trafik eller andra potentiella faror. Säkerheten får absolut inte glömmas bort.

Om ni behöver plasthandskar måste ni köpa det själva från upphandlade avtal.

Pedagogiskt material

Håll Sverige Rents skräpplockaraktiviteter är ett bra tillfälle för skolor och förskolor att arbeta pedagogiskt med frågor som nedskräpning, återvinning, hållbarhet och konsumtion. Allt är läroplanskopplat och det finns tips på vad man kan göra i klassrummet före och efter skräpplockningen. Här hittar du mer information om det pedagogiska materialet för förskola och skola Länk till annan webbplats.

Kontakt

Mer information om kampanjen finns på Håll Sverige Rents webbplats www.hsr.se/skrapplockardagarna Länk till annan webbplats.. Du kan också kontakta Ellen Lindberg, kampanjansvarig i Sundbybergs stad på ellen.lindberg@sundbyberg.se

Tillsammans för ett renare Sundbyberg!

Senast uppdaterad 7 september 2022