Betyg i vuxenutbildning

Om du planerar att börja studera kontakta alltid en studie- och yrkesvägledare för att göra en individuell studieplan.

Gymnasieexamen

Studerande som påbörjar kurser efter den 1 juli 2012 (som inte tidigare läst inom gymnasieskolan eller vuxenutbildningen) läser mot gymnasieexamen.

Gymnasieexamen är en högskoleförberedande examen eller en yrkesexamen och ska innehålla 2 400 poäng.

Olika betygsdokument

Om du har för avsikt att läsa mot ett slutbetyg, kontakta studie- och yrkesvägledare på vuxenutbildningen. Du kan läsa mot slutbetyg i det gamla systemet fram till 1 juli 2020.

Om du har en utländsk, avslutad gymnasieutbildning kan du ansöka om bedömning av dina betyg hos Universitets- och högskolerådet UHR.

Om du startar din gymnasieutbildning på Komvux hösten 2012 eller senare så kommer du att följa andra regler för examensbevis. Vuxenutbildningen övergick från 1 juli 2012 till nya regler i likhet med gymnasiet (GY2011).

Om du tänker studera på högskola kan du genom att läsa extra kurser i engelska, moderna språk och matematik skaffa dig meritpoäng, max 2,5 poäng.

Kontakta studie- och yrkesvägledare för ytterligare information och för planering av slutbetyg.

Samlat betygsdokument

Du kan begära ett samlat betygsdokument eller urval ur betygskatalog, som är sammanställningar över de kurser som du har läs på Komvux i Sundbyberg. Du som vill ha ett eller båda av dessa betygsdokument fyller i formuläret för betygsbeställning.

Slutbetyg

Ett slutbetyg ska innehålla 2 350 gymnasiepoäng (GP) och i betyget ska samtliga kärnämneskurser ingå. Slutbetyg (2 350 poäng) kommer att fasas ut och ersättas av gymnasieexamen (2 400 poäng) där det av examensbeviset ska framgå om det avser en yrkesexamen eller högskoleförberedande examen.

Här kan du beställa betyg

Hantering av personuppgifter

Social- och arbetsmarknadsförvaltningen samlar in personuppgifter via formuläret för att kunna administrera och skicka betyg. Uppgifterna kommer endast att behandlas av oss som arbetar i Sundbybergs stad. Vi sparar dina uppgifter tills dess att betygen har skickats, sedan raderar vi de uppgifter du lämnat i formuläret.

Läs mer om hur Sundbybergs stad hanterar dina personuppgifter

Vad vill du beställa? * (obligatorisk)
Vad vill du beställa?Hur vill du ha dina betyg?
Hur vill du ha dina betyg?


Senast uppdaterad 29 november 2018