Ansökan till vuxenutbildning

Här finns instruktioner om hur du ansöker till vuxenutbildning samt loggar in för att se din studieplan.

Ansökningstider 2019

Kursstart

Sista ansökningsdag

7 januari 2019

16 november 2018

11 februari

16 november 2018

18 mars

18 januari

22 april

22 februari

27 maj

5 april

1 juli

10 maj

5 augusti

3 juni

9 september

12 juli

14 oktober

16 augusti

18 november

27 september

Så här ansöker du till en kurs

Här ser du hur det går till att ansöka till kurser. Om du behöver hjälp med att göra en webbansökan är du välkommen till skolans studieverkstad i sal 42, måndagar och torsdagar kl. 14.00-15.30.

1. Användarkonto och login

För att kunna göra en ansökan behöver du ett mobilt bank-id. Klicka på länken.

Logga in till ansökanlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Folkbokförd i annan kommun

Om du är folkbokförd i annan kommun än Sundbyberg, skriver du ut din ansökan och lämnar till din hemkommun för ett godkännande. Sen lämnar du din ansökan till oss på Sundbybergs vuxenutbildning.

2. Läs igenom kursutbudet

Läs om de kurser eller yrkesutbildningar som du vill söka. Du måste själv hålla koll på att dina kurser inte kolliderar.

3. Komplettera med betyg

För att vi ska kunna behandla din ansökan måste du komplettera med dina betyg från tidigare utbildningar. Enklast är om du skannar in dina betyg och bifogar dessa till webbansökan, du kan också skicka eller lämna kopior till:

Sundbybergs stad Sundbybergs vuxenutbildning
172 92 Sundbyberg.

Ofullständig ansökan

Om din ansökan inte är komplett kommer den inte att kunna behandlas. Vilket påverkar dina möjligheter att komma in på de kurser du sökt. Därför är det viktigt att du bifogar dina betyg.

Har du frågor och funderingar är du välkommen att kontakta receptionen för information om till exempel förkunskapskrav i olika kurser, hur schemat ska läsas eller testtillfällen. De hjälper också till med ansökningar, intyg, utskrift av betyg och mycket annat.

Antagningsbesked

Du kan följa handläggningen av din ansökan under ”Mina kurser”, mer information om detta får du i ditt svarsmejl när du skickat in du ansökan. När du blivit antagen till de kurser du sökt får du en kallelse på mejlen eller som brev. Vid eventuellt urval prioriteras du som har kortast tidigare utbildning.

Ansökan till annan kommun

Du som är bosatt i Sundbyberg och söker utbildning utanför kommunen lämnar in din ansökan till Sundbybergs vuxenutbildning i god tid före sista ansökningsdag, tillsammans med personbevis och betygskopior. Motivera varför du söker just den utbildningen. Det räcker inte med att kursen inte finns i hemkommunen.

Senast uppdaterad 1 februari 2019