Ansöka till vuxenutbildning

Här finns instruktioner om hur du ansöker till vuxenutbildning, samt loggar in för att se din studieplan.

Studieperioder för 2018

Sundbybergs stad genomför nu en ny upphandling för att kunna erbjuda en ökad valfrihet inom vuxenutbildningen. Vi kommer att öppna vår webbansökan 10 november. Kursutbudet kan komma att utökas, utifrån att avtal skrivs. Sista ansökningsdag för att söka kurser med start i januari 2018 är förlängd till till fredag 1 december.

Klicka här för att se vilka kurser vi har..länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Period

Börjar

Slutar

Ansökan öppnar

Sista ansökningsdag

P3

19/3

27/5

2017-12-30

2018-02-02

 

Så här ansöker du till en kurs

1. Användarkonto och login

För att kunna göra en ansökan behöver du ett mobilt bank-id. Klicka på länken. Har du inget mobilt bank-id, så kontakta Sundbybergs vuxenutbildning.

Logga in till ansökanlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Folkbokförd i annan kommun

Om du är folkbokförd i annan kommun än Sundbyberg , skriver du ut din ansökan och lämnar till din hemkommun för ett godkännande. Sen lämnar du din ansökan till oss på Sundbybergs vuxenutbildning.

2. Läs igenom kursutbudet

Läs om de kurser eller yrkesutbildningar som du vill söka. Du måste själv hålla koll på att dina kurser inte kolliderar.

3. Komplettera med betyg

För att vi ska kunna behandla din ansökan måste du komplettera med dina betyg från tidigare utbildningar. Enklast är om du skannar in dina betyg och bifogar dessa till webbansökan, du kan också skicka eller lämna kopior till:

Sundbybergs vuxenutbildning
172 92 Sundbyberg.

Ofullständig ansökan

Om din ansökan inte är komplett kommer den inte att kunna behandlas. Vilket påverkar dina möjligheter att komma in på de kurser du sökt. Därför är det viktigt att du bifogar dina betyg.

Har du frågor och funderingar är du välkommen att kontakta receptionen för information om till exempel förkunskapskrav i olika kurser, hur schemat ska läsas eller testtillfällen. De hjälper också till med ansökningar, intyg, utskrift av betyg och mycket annat.

Antagningsbesked

Du kan följa handläggningen av din ansökan under ”Mina kurser”, mer information om detta får du i ditt svarsmejl när du skickat in du ansökan. När du blivit antagen till de kurser du sökt får du en kallelse på mejlen eller som brev. Vid eventuellt urval prioriteras du som har kortast tidigare utbildning.

Ansökan till annan kommun

Du som är bosatt i Sundbyberg och söker utbildning utanför kommunen lämnar in din ansökan till Sundbybergs vuxenutbildning i god tid före sista ansökningsdag, tillsammans med personbevis och betygskopior. Motivera varför du söker just den utbildningen. Det räcker inte med att kursen inte finns i hemkommunen.

Senast uppdaterad 17 januari 2018