Skolwebben - inloggning

Vårdnadshavare och elev

Logga in vårdnadshavarelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Logga in med användarnamn och lösenord för att frånvaroanmälan ditt barn, se veckoplan, schema, klasslista, nyheter och kalender.

Logga in vårdnadshavare (med e-legitimation)länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Logga in med e-legitimation för att ta del av ditt barns kunskapsutveckling och lärande, skriftlig individuella utvecklingsplan, IUP/framåtsyftande planering, pedagogisk planering med mera.

 

Om Skolwebben gymnasieskola

För att kunna stötta ditt barn i skolarbetet behöver du information. Genom skolwebben kan du enkelt följa ditt barns skolgång.

På skolwebben hittar du viktig information från skolan. Du kan bland annat sjukanmäla ditt barn via skolwebben samt boka tid för utvecklingssamtal. Smartphone-lösningen gör det smidigt och enkelt för dig att kontinuerligt hålla dig uppdaterad på vad som händer i skolan.

Du som elev får

  • Ökad kunskap om och inflytande över ditt lärande och din egen utveckling
  • Ökad delaktighet och insyn i din skolgång
  • Ökad tillgänglighet till skolans dokumentation

Du som vårdnadshavare får

  • Ökad tillgänglighet till skolans dokumentation om eleven
  • Ökad delaktighet och insyn i ditt barns lärande och skolgång

Logga in som elev

Som elev loggar du in med egna användarnamn och lösenord som du får från skolan. För att få tillgång till din skriftliga individuella utvecklingsplan krävs en engångskod som delas ut av skolan. När du loggar in med användarnamn och lösenord kan du se veckoplan, kalendarium, nyheter med mera.

Logga in som vårdnadshavare

Beroende på om du loggar in med användarnamn och lösenord eller om du använder bank-id får du tillgång till olika typer av information. Användarnamn och lösenord får du av ditt barns skola. När du loggar in med användarnamn och lösenord kan u frånvaroanmäla ditt barn, se veckoplan, schema, klasslista, kalender, nyheter med mera.

För att få se mer integritetskänslig information om ditt barn krävs det enligt lag att du loggar in med bank-id. Då får du, förutom all information ovan, även se den skriftliga individuella utvecklingsplanen, eventuella åtgärdsprogram med mera.

Bank-ID ges ut av banker och Telia. De är personliga och kostnadsfria när man beställer det hos sin bank.

Problem att logga in

Har du glömt ditt lösenord? Klicka på Glömt lösenord vid inloggningen och uppge ditt användarnamn så skickas ett nytt lösenord till den e-postadress du registrerat. Har du inte registrerat någon e-postadress eller glömt användarnamnet får du kontakta administratören på skolan, se sidan Kontaktpersoner. För problem med ditt bank-ID, kontakta din bank. Elever som har förbrukat sina engångskoder får nya sådana av skolans administratör.

Har man inte tillgång till en dator eller smartphone för att kunna ta del av informationen och dokumentation, vänligen ta kontakt med skolan för hjälp.

Senast uppdaterad 8 mars 2018