S:t Martins gymnasium

S:t Martin gymnasium är ett kommunalt yrkesgymnasium med sex olika inriktningar: frisör, stylist, måleri, finsnickeri, personbil och textil design.

Vi har även programinriktat individuellt val och yrkesintroduktion mot våra inriktningar.

Våra yrkesutbildningar leder till en yrkesexamen med möjlighet att uppnå grundläggande högskolebehörighet under din gymnasietid.

Öppet hus

Kom och träffa våra lärare och elever och titta på våra fina lokaler.

Vi har alltid öppet hus

Om du inte har möjlighet att komma på något av våra Öppet hus tar vi gärna emot dig en annan dag. Ring och boka tid för ditt besök på 08-706 87 72 så ser vi till att du får träffa någon från just det program du är intresserad av. Du kan också skicka e-post till oss så sänder vi över önskad information, gymnasieinfo@sundbyberg.se.

Besöksadress:

Frisör, Måleri, Finsnickeri, Stylist och Textil design:
Svetsarvägen 7 1 tr, Solna Businesspark

Fordonsprogrammet:
Rissneleden 142 , Valla Park 

Just nu

Studentutspring sker fredag den 3 juni kl. 12.00 Englundavägen 8

Observera ny adress för utspring!

Träffa S:t Martins elever på Facebook

Följ S:t Martins på Facebook

Hur ser vardagen ser ut på S:t Martins gymnasium?
På vår Facebook-sida kan du följa vardagen på olika yrkesprogram.

Filmen om S:t Martins gymnasium

Här kan du se våra fina lokaler och träffa alla trevliga elever.

Nära verkligheten

Utbildningarna på S:t Martins gymnasium tas fram och utvecklas tillsammans med branschfolk, lärare, skolledning och elever. På så sätt håller utbildningen en hög kvalitet och motsvarar branschens krav. Under utbildningen får du följa med på flera studiebesök och på våra yrkesprogram kommer du att ha minst 15 veckors arbetsplatsförlagt lärande (APL). 

En trygg skola där du syns

På S:t Martins gymnasium arbetar elever och lärare tillsammans i mindre arbetslag. På så sätt får du som elev ett närmare samarbete med sina lärare. Alla elever på S:t Martins gymnasium får en mentor och en individuell studieplan som vi följer upp med dig under ett utvecklingssamtal per termin.

Med stöd från Friends (en ideell organisation vars uppdrag är att stoppa mobbning) arbetar vi mot diskriminering, trakasserier och kränkningar.

Tävla inom din yrkesprofil

Vi har en årlig tävling som vi kallar S:t Martins yrkesmästerskap. Här kommer du som elev få tävla inom ditt yrkesområde. På vissa program kan du gå vidare till distriktsmästerskapen, DM.

Internationellt samarbete

S:t Martins gymnasium har haft samarbeten med skolor i England, Australien och på Irland. Detta kan skapa värdefulla kontakter för din framtid.

De senaste två åren har vi haft ett projekt inom Comenius. Eleverna på Textil design har haft ett utbyte med Uxbridge College i London. Under två år har eleverna från de båda skolorna studerat landets kulturer och mode. Klasserna har vid tre tillfällen besökt varandra och arbetat tillsammans med en kollektion baserad på båda ländernas kulturer. ” Tomorrow versus yesterday” hette projektet.

Riktiga projekt

Du kommer jobba i roliga projekt med dina kurskamrater. Du lär dig hur man jobbar inom din bransch och du får erfarenheter som förbereder dig för arbetslivet.

Senast uppdaterad 26 maj 2016