Sundbyberg stad

S:t Martins gymnasium

S:t Martin gymnasium är ett kommunalt gymnasium med sju olika inriktningar: Estetiska programmet med inriktning Mode & Design och yrkesprogrammen frisör, stylist, måleri, finsnickeri, personbil och textil design. Vi har även programinriktat individuellt val.

Estetiska programmet leder direkt till högskolebehörighet, medan våra yrkesutbildningar leder till en yrkesexamen med möjlighet att uppnå grundläggande högskolebehörighet under din gymnasietid.

Öppet hus

Välkommen till Öppet Hus 29 april 17.00-19.00.

Kom och träffa våra lärare och elever och titta på våra fina lokaler.

Besöksadress:

Svetsarvägen 7, Solna businesspark (Frisör, Måleri, Finsnickeri och Textil design)

OBS! Fordonsprogrammet: Valla Park, Rissneleden 142


Vi har alltid öppet hus

Ring och boka tid för ditt besök på 08-706 87 72 så ser vi till att du får träffa någon från just det program du är intresserad av. Du kan också skicka e-post till oss så sänder vi över önskad information, gymnasieinfo@sundbyberg.se.


Vi har ett fåtal lediga platser på Frisör, Textil Design och Finsnickeri.

Kontakta Carina Tjärnstig, studie- och yrkesvägledare, 08-706 87 89


Träffa S:t Martins elever på facebook

Följ S:t Martins på Facebook

Hur ser vardagen ser ut på S:t Martins gymnasium?
På vår facebooksida kan du följa vardagen på olika yrkesprogram.

Filmen om S:t Martins gymnasium

Här kan du se våra fina lokaler och träffa alla trevliga elever. Filmen gjordes för 3 år sen, alltså innan GY11. Kurserna heter något annat nu, men innehållet är likvärdigt

Nära verkligheten

Utbildningarna på S:t Martins gymnasium tas fram och utvecklas tillsammans med branschfolk, lärare, skolledning och elever. På så sätt håller utbildningen en hög kvalitet och motsvarar branschens krav. Under utbildningen får du följa med på flera studiebesök och på våra yrkesprogram kommer du att ha minst 15 veckors arbetsplatsförlagt lärande (APL). 

En trygg skola där du syns

På S:t Martins gymnasium arbetar elever och lärare tillsammans i mindre arbetslag. På så sätt får du som elev ett närmare samarbete med sina lärare. Alla elever på S:t Martins gymnasium får en mentor och en individuell studieplan som vi följer upp med dig under ett utvecklingssamtal per termin.

Med stöd från Friends (en ideell organisation vars uppdrag är att stoppa mobbning) arbetar vi mot diskriminering, trakasserier och kränkningar.

Tävla inom din yrkesprofil

Vi har en årlig tävling som vi kallar S:t Martins yrkesmästerskap. Här kommer du som elev få tävla inom ditt yrkesområde. På vissa program kan du gå vidare till distriktsmästerskapen, DM.

Internationellt samarbete

S:t Martins gymnasium har haft samarbeten med skolor i England, Australien och på Irland. Detta kan skapa värdefulla kontakter för din framtid.

Just nu pågår ett projekt inom Comenius. Eleverna på Textil design, årskurs 3, har ett utbyte med Uxbridge Collage i London. Under två år ska eleverna från de båda skolorna studera landets kulturer och mode. Klasserna kommer vid tre tillfällen att besöka varandra och arbeta tillsammans med en kollektion baserad på båda ländernas kulturer. ” Tomorrow verses yesterday” heter projektet.

Riktiga projekt

Du kommer jobba i roliga projekt med dina kurskamrater. Du lär dig hur man jobbar inom din bransch och du får erfarenheter som förbereder dig för arbetslivet. Vi syr till exempel bröllopskläder och bygger folkrace-bilar på riktigt.

Senast uppdaterad: 2014-04-23
av: Kristina Hagström