Måltider och specialkost

I de kommunala förskolorna i Sundbybergs stad ligger ansvaret för tillagning och servering av måltider på Måltidsservice. Måltidsservice ansvarar för all personal i köket samt för alla inköp av livsmedel.

Måltider i förskolan

I den kommunala förskolan serveras frukost, lunch och mellanmål. Frukost och mellanmål består av mjölk/fil, smörgås med pålägg och frukt/grönsak. I lunchen ingår olika sorters råkost, hårt bröd, Bregott, mjölk och vatten. När det gäller de fristående förskolorna så kan det variera vilka måltider som serveras. Söker du som vårdnadshavare till en fristående förskola får du själv säkerställa vad som gäller för just den förskolan.

Specialkost

Måltidsservice serverar även individuellt anpassad specialkost för barn som av etiska, religiösa eller allergiska skäl behöver ett alternativ. För att få specialkost behöver du lämna in ett kostintyg till din förskolas måltidspersonal.

Under relaterat innehåll finns en länk till Måltidsservice egna hemsida. Där hittar ni mer information om måltider samt blanketter för specialkost.

Senast uppdaterad 21 maj 2018