Personalen på dagverksamheten Solbacken har genomfört ÄTUPs kunskapslyft och har nu ökade kunskaper kring matsituation och näringslära för att minska risken för undernäring hos äldre. Personal och representanter från ÄTUP firade certifieringen med bland annat smörgåstårta och äppelpaj.
– Måltiderna är en viktig del i allas vardag. Därför är det roligt att vi har fått möjlighet att genomföra utbildningen tillsammans med medarbetarna för att utveckla och förbättra måltidssituationen för våra gäster. Det handlar inte bara om att förebygga undernäring utan se till alla aspekter i en måltidsituation så som presentation, delaktighet och service, säger Karin Ankarudd, enhetschef på Solbackens dagverksamhet.
Towe Bengtsson (V), ordförande i äldrenämnden var på plats för att fira certifieringen.
– Jag är så glad över att Solbacken, som äldrenämndens fjärde verksamhet, idag fått sin ÄT-UP certifiering. Certifieringen är en viktig del i vårt systematiska arbete att höja kvaliteten inom våra verksamheter och att lyfta just maten och måltidernas roll för en kvalitativ äldreomsorg. Personalen här på Solbacken visar verkligen hur glädje, nyfikenhet och gemenskap med alla besökare lyfter verksamheten till nya nivåer, säger Towe.
Läs mer om ÄTUP på deras hemsida.
ÄTUP Länk till annan webbplats.