Foto: Fredrik Hjerling

Träffpunkten Allén

Sundbyberg har träffpunkter för dig över 65 år. Här kan du delta i aktiviteter som stimulerar både kropp och själ som dans, gymnastik, måleri med mera. Alla aktiviteter bidrar till en social samvaro och härliga bekantskaper. Välkommen hit!

Den 12 september mellan klockan 10-15 firar vi ett års jubileum av gymmet "seniorpuls" med en hälsodag. Programmet består av  utställare och föreläsare

10:00 Föreläsning med Jill Taube, läkare och författare, Själ och kropp, kan kroppen läka själen?

10:45 Prova på-danspass med Jill Taube

11:15 Föreläsning med Maj-Lis Hellenius, professor och överläkare från Karolinska Institutet, Senaste nytt om livsstil och hälsa

12:00-13:00 Lunchpaus

13:15 Prova på-Squaredans med Britt-Marie

14:00 Redovisning av forskningsstudie skriven av studenten Linnéa Fridén och Caroline Andersson från Gymnastik- och idrottshögskolan. Hur seniorers välmående påverkas av att vara delaktiga i Träffpunktens aktiviteter.

Aktiviteter

Hos oss kan du vara med i olika fysiska aktiviteter som är anpassade för seniorer, eller bara njuta av en trevlig atmosfär. I vårt café erbjuds lunch och fika.

Läs mer om vårt fasta veckoprogram här ---> 
Länk till Veckoprogram Träffpunkten Allénöppnas i nytt fönster

Utöver det fasta programmet erbjuder vi föreläsningar om aktuella ämnen samt arrangerar fester med musikunderhållning. Läs mer om alla övriga aktiviteter vi erbjuder nedan.

 

Turbundna resor

Om du har svårt att åka kommunalt går det att ansöka om turbundna resor, kontakta myndighetsenheten via växeln 08-706 80 00.

Målsättning för verksamheten

  • Att vistelsen känns trygg och välkomnande
  • Att gästen deltar i att utveckla verksamheten
  • Att samarbete sker med intresseorganisationer
  • En kanal för kommunal information


Välkommen till oss på Träffpunkten, Vasagatan 9.

Senast uppdaterad 6 september 2017