Sommarjobbare 2017. Foto: Vi i Sundbyberg /Charlotte Årling

Sommarjobb i Sundbyberg

Vi ordnar platser på kommunen och på olika företag i och kring Sundbyberg. Du arbetar tre veckor i rad någon gång under perioden juni-augusti. Ansökan öppnar här på hemsidan måndagen den 12 mars och stänger tisdagen den 10 april.

Vem kan söka sommarjobb?

Ungdomar som är skrivna i Sundbyberg och går första eller andra året på gymnasiet, erbjuds tre veckors sommarjobb under perioden juni - augusti 2017. Perioden omfattar tre sammanhängande veckor. Ungdomar som går i nian kan också ansöka, men erbjuds i mån av plats.

Hur söker jag?

Följ instruktionerna nedan för att söka sommarjobb i Sundbybergs stad.

1. Delta på obligatorisk informationsträff och CV-skola

Under februari och mars anordnas informationsträffar samt CV-skola för dig som vill söka sommarjobb i Sundbybergs stad. Samma kurs hålls vid ett flertal tillfällen. Det är obligatoriskt att delta på en utav dessa och ett krav för att söka ett sommarjobb i Sundbybergs stad. Det gäller även dig som deltog på infoträffen/cv-skolan förra året. Du anmäler dig till kursen via formuläret på sundbyberg,se. Observera att det finns begränsat antal platser, är det fullsatt vid ett tillfälle behöver du boka in dig på ett annat.

2. Sök ett annat jobb

För att kunna få ett sommarjobb i Sundbyberg behöver du kunna visa att du även sökt jobb hos en annan arbetsgivare. I samband med anmälan kommer du att bli ombedd att fylla i vilken arbetsgivare du sökt jobb hos och vem som varit din kontaktperson.

3. Ansök via webben

Du ansöker om sommarjobb via sundbyberg.se/sommarjobb. Länk till ansökningssystemet kommer att finnas tillgänglig när ansökningsperioden öppnar måndagen den 12 mars.

4. Bifoga CV och personligt brev

När du gör din ansökan på sundbyberg.se/sommarjobb behöver du bifoga CV och personligt brev. På CV-skolan får du lära dig hur du utformar ett CV och vad ditt personliga brev ska innehålla.

Perioder

Du sommarjobbar tre veckor i rad någon gång under dessa perioder:

Sommarjobbsperioder

Period

Veckor

Datum

1

25-27

18/6 - 6/7

2

26-28

25/6 - 13/7

3

27-29

2/7 - 20/7

4

28-30

9/7 - 27/7

5

29-31

16/7 - 3/8

6

30-32

23/7 - 10/8

Vill du driva eget företag?

Sundbybergs stad samarbetar med Rookie Startups som vänder sig till dig som är mellan 15-18 år och vill prova på att driva ett eget företag. Under fyra sommarveckor får du , själv eller tillsammans med vänner, starta ett företag och förverkliga en idé.

Läs mer på rookiestartups.selänk till annan webbplats

Frågor?

Har du frågor, kontakta sommarjobbsteamet på 08-706 80 09 eller via e-post på sommarjobb@sundbyberg.se

Sommarjobb - en framtidssatsning

Sommarjobbsverksamheten ska underlätta för unga att söka och få arbete i framtiden. Sommarjobbet ger också en inkomst och meningsfull sysselsättning under lovet. För arbetsgivare är det en chans att lära känna potentiella framtida arbetstagare.

Senast uppdaterad 13 februari 2018