Skridskoåkning

I Sundbyberg finns det möjlighet att spela ishockey, åka konståkning eller åka skridskor både i vår ishall och på naturisar som spolas vintertid.

Ishallen

I Sundbybergs ishall finns möjlighet att spela ishockey, åka konståkning eller åka skridskor när det är allmänhetens åkning. Det är gratis och öppet för alla.  Det går även att boka ishallen dagtid, för skolornas idrottsdagar eller för större grupper.

Läs mer om ishallen och om aktuella öppettider för allmänhetens åkning.

Isbana

Isbiten är stadens nya spontanaktivitetsyta för skridskoåkning och ligger vid Sundbybergs IP. Den är öppen för alla och inte bokningsbar.

Under helger och lov mellan kl. 10-16.00 finns det möjlighet att låna skridskor och hjälm gratis och grillen är tänd för egen korvgrillning. OBS! klubbor och puck är inte tillåtna på isbiten.

Naturis

Vintertid spolas basketplanen i aktivitetsparken i Ursvik för skridskoåkning under förutsättning att det är kallgrader under en längre tid samt att det finns snö för att få till ett underlag med naturlig sarg. Vid aktivitetsparken finns belysning som besökare kan sätta igång manuellt.  

Även de mindre bollplanerna vid Tornparken, Duvboparken och vid Skvadronsbacken spolas till isbanor om vädret tillåter. Då finns ishockeymål och snöskrapor på plats.

Senast uppdaterad 13 juni 2017