vuxna, barn, lek, fotbol, sundbybergs ip

Spontanaktivitetsytor

I Sundbyberg finns det flera ytor som du kan använda ensam eller i grupp för att hitta på egna aktiviteter. Ytorna går inte att boka utan är öppna för alla. Vår målsättning är att fortsätta utveckla fler ytor för spontanaktiviteter runt om i staden.

Utegym

I Sundbyberg finns det två utegym, ett i Ursviks motionsområde och ett vid Lötsjön. I Ursvik ligger utegymmet vid löpspårens startområde och vid Lötsjön ligger det vid Vackra vägens slut, snett mitt emot lekplatsen.

Aktivitetspark och skatepark

I Ursvik finns det en aktivitetspark där du bland annat kan spela fotboll, basket eller åka skateboard.

Bredvid basebollarenan på Örvallen ligger en skatepark med olika ramper och hinder. Det finns exempelvis en halfpipe, quarterpipe och en pumptrack.

Vid Rissne IP finns det en aktivitetspark med parkour, utegym och studsmattor.

Bollplaner

Det finns ett antal mindre konstgräsplaner som är så kallade ”kaninburar” med sarg, en del av planerna har även belysning. Planerna finns vid Rissne IP, ovanför Hallonbergens centrum, vid Örskolan och på Ängskolans skolgård.

Det finns flera mindre grusbollplaner i Sundbyberg som är utrustade med kvällsbelysning. De hittar du i Tornparken, Duvboparken och vid Skvadronsbacken i Rissne.

Vid Rissne IP finns det även två streetbasketplaner. Den ena planen har en läktare och är målad med rosa linjer, den kallas Rosa Pantern.

Friidrott

På Sundbybergs IP finns det allvädersbanor som alla kan använda när det inte förekommer bokade träningar eller matcher på gräsplan.

Skridskoåkning

Isbiten vid Sundbybergs IP är stadens nya spontanaktivitetsyta för skridskoåkning. Den är öppen för alla och inte bokningsbar. Under helger och lov mellan kl. 10-16.00 finns det möjlighet att låna skridskor och hjälm gratis och grillen är tänd för egen korvgrillning. OBS! klubbor och puck är inte tillåtna på isbiten.

Vintertid spolas basketplanen i aktivitetsparken i Ursvik för skridskoåkning under förutsättning att det är kallgrader under en längre tid. Även de mindre bollplanerna vid Tornparken, Duvboparken och vid Skvadronsbacken spolas till isbanor om vädret tillåter. När planerna är spolade finns det ishockeymål och snöskrapor på plats

Tennis

På Bergshöjden mot Rissne ängar finns en tennisbana som är öppen för alla. Det är stadens fastighetsbolag, Förvaltaren AB, som har anlagt och sköter tennisbanan.

Senast uppdaterad 18 september 2017